Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ιδιώνυμο η φοροδιαφυγή

Τρίτη 11 Μαΐου 2010
Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
ιδιώνυμο
η φοροδιαφυγή
Κλίμα συναίνεσης επικράτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε χθες χωρίς τα κόμματα της Αριστεράς.
Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τόνισε ότι θα ....πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή σε διαφθορά και την αδιαφάνεια.
O Πρόεδρος ζήτησε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα, αλλά και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.
Πρότεινε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους.
Ακόμα την αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για την αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος.
Τέλος πρότεινε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν εξαίρεση των πολιτικών από κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες.
Ο Κ.Παπούλιας έκανε λόγο για κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως βαθιά πολιτική και υπογράμμισε ότι ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και είναι γνωστοί οι λόγοι.

Στη συνεδρίαση που διήρκεσε δύο ώρες συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Απόντες ήταν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε μετά το πέρας της: «Ήταν μία συνάντηση σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν πέρα από τα οικονομικά και μία άλλη σειρά θεμάτων. Έχω την αίσθηση ότι εάν όλα αυτά που γίνουν πραγματοποιηθούν, θα μπορούσε να γίνει η κρίση ευκαιρία για τη χώρα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ζήτησε οικουμενική, ο Γ.Καρατζαφέρης απάντησε ότι «υπήρξε οικουμενική συνεννόηση». Επισημαίνοντας επίσης την απουσία των δύο κομμάτων της Αριστεράς, είπε ότι «όσοι συμμετείχαμε αντιπροσωπεύουμε το 90% του λαού και βρεθήκαμε σε μία καλή συνεννόηση που θα ικανοποιήσει την ευρώπη, που θα καταλάβει ότι τα διεκατομμύρια που θα δώσει δεν θα πάνε χαμένα.
Στο συμβούλιο εκλήθη και συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: