Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

40 χρόνια προσφοράς στο Δίον

PROSFORA_1
Τον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή τίμησε η Ομοσπονδία των Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με την ευκαιρία συμπλήρωσης.. 40 χρόνων σημαντικής προσφοράς του στο αρχαίο Δίον.

PROSFORA_2Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε τον κ. Παντερμαλή ως μέγα ερευνητή, σπουδαίο επιστήμονα, μεγάλο Μακεδόνα, σεμνό και σπάνιο άνθρωπο. Χάρη στις σπουδαίες του αρχαιολογικές ανακαλύψεις το Δίον, η των Μακεδόνων ιερή πόλη μετά από χιλιάδες χρόνια ήρθε και πάλι στην επιφάνεια και αποτελεί σήμερα αυταπόδεικτη απάντηση για την ελληνικότατα της Μακεδονίας προς όλους εκείνους που την αμφισβήτησαν.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απένειμε στον κ. Παντερμαλή τιμητική πλακέτα, ενώ το πολυάριθμο ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα χειροκρότησε με ιδιαίτερη θέρμη τον καθηγητή.
PROSFORA_3Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Καλαφάτης, Ιωαννίδης και Γκιουλέκας, ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Διεθνούς Ιδρύματος κ. Μιτούδης, ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Δίου Γ. Παπαχρήστος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου Θεσ/νικης και της Νομαρχίας Θεσ/νικης.
Όλοι μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το έργο του κ. Παντερμαλή στο Δίον και το Μουσείο της Ακρόπολης. Χαρακτηριστική, ήταν η επισήμανση κάποιων ομιλητών πως πολλές φορές η πολιτική σιωπά και είναι αδύναμη μπροστά στα ευρήματα των αρχαιολόγων.
PROSFORA_4Άξια αναφοράς επίσης, η επισήμανση του κ. Παπαθεμελή: «Το Δίον η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, η πόλη των βασιλέων, του Αρχελάου, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, χάρη στο επίμονο, μεθοδικό και σπουδαίο έργο του κ. Παντερμαλή αντανακλά και πάλι προς πάσα κατεύθυνση το φως και την αίγλη του ελληνικού πολιτισμού».
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και με μουσικό αφιέρωμα.
Ο καθηγητής κ. Παντερμαλής φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την ομοσπονδία για την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, και σημείωσε πως γι’ αυτόν η δικαίωση και η ικανοποίηση είναι η κάθε στιγμή που ανακαλύπτει και φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο αρχαιολογικό εύρημα. Τόνισε επίσης, ότι για αυτόν το Δίον αποτελεί τόπο ευτυχίας, τόπο προορισμού, τόπο ζωής και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Νομάρχη Πιερίας και το Δήμαρχο Δίου που, όλα αυτά τα χρόνια, με την αγαστή συνεργασία τους, συνέβαλαν στην ανάδειξη του Δίου και του γενικότερου πολιτισμού της περιοχής.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: