Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Πάνω από τις αγορές και τα κέρδη, είναι οι άνθρωποι

PANO_APO_TIS_AGORES_2Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί
Το Εργατικό μας Κέντρο και οι εργαζόμενοι της Πιερίας συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική  πανεργατική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 24 Φλεβάρη
Απεργούμε γιατί είμαστε ριζικά αντίθετοι με τις πολιτικές που εξαναγκάζεται να υιοθετήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές που συνθλίβουν τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, πολιτικές που οδηγούν σε ύφεση και στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Απεργούμε γιατί διαφωνούμε ριζικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την μείωση των μισθών και των συντάξεων.
PANO_APO_TIS_AGORES_1Απεργούμε γιατί η εργοδοσία αποθρασύνθηκε και αρνείται προκλητικά να υπογράψει ικανοποιητική νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με ουσιαστικές αυξήσεις στα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων.
Η απεργία μας αυτή αποτελεί την δυναμική και αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και της κοινωνίας, στις παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις των Κερδοσκόπων, των Αγορών και των Νεοφιλελεύθερων Ευρωπαίων ηγετών, που έχουν βάλει στο στόχαστρο, τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι τους ότι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ πάνω από τα νούμερα και τα ΚΕΡΔΗ, είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, είναι οι ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, είναι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ τους.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την.... κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία μας και τα παιχνίδια που παίζονται από τους αδίστακτους κερδοσκόπους σε βάρος της χώρας μας.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα άμεσα και ότι πρέπει όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συμβάλουν για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Τα μέτρα όμως πρέπει να είναι δίκαια και να απευθύνονται σ’ αυτούς που δημιούργησαν την  κρίση, στους υπαίτιους της κρίσης και όχι στους εργαζόμενους που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για το κατάντημα της οικονομίας μας. Τα μέτρα συνεπώς πρέπει να απευθύνονται στους φοροφυγάδες και στους φοροκλέφτες, στους εισφοροφυγάδες και στους εισφοροκλέφτες, σε εκείνους τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που επιδοτήθηκαν χωρίς κανένα μέτρο για να κάνουν τις επιδοτήσεις βίλες και κότερα, στους κατόχους ή χρήστες των offshore (εξωχώριων) εταιριών, σ’ αυτούς που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Σ’ όλους αυτούς οι οποίοι ενώ ευθύνονται για την κρίση σπεύδουν να επωφεληθούν και να κερδοσκοπήσουν απ’ αυτή.
Αυτή πρέπει να’ ναι η ΣΤΟΧΕΥΣΗ των ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και ΟΧΙ οι ΜΙΣΘΟΙ, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Κράτος και οι εργαζόμενοι.
Δεν είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές το πρόβλημα της οικονομίας όπως πιστεύουν και απαιτούν εκβιαστικά οι αγορές, οι Κοινοτικοί και οι οίκοι αξιολόγησης.
Αυτή είναι Νεοφιλελεύθερη συνταγή που πρέπει να ΑΠΟΚΡΟΥΣΘΕΙ.
Η αγορά οφείλει να υπηρετεί την κοινωνία και ΟΧΙ η Κοινωνία την αγορά.

Διεκδικούμε και απαιτούμε

• Ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την Ανάπτυξη, τον εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο του Κράτους, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, την αύξηση της Απασχόλησης, την ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, την ύφεση, την ΑΝΕΡΓΙΑ και θα προωθήσει την κοινωνική συνοχή και ευημερία.
• Να παγώσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
• Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού του ανειδίκευτου εργάτη και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του.
• Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, με υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.
• Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, οι συντάξεις και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, για να τονωθεί η πραγματική οικονομία και η απασχόληση.
• Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών με την Ευρωπαϊκή. Ένωση.
• Να καταργηθούν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, ώστε να τεθεί ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα και στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
• Σταθερή δουλειά, με πλήρες ωράριο, αμοιβή και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ για να εξασφαλισθεί ένα δίκαιο και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αλλά και για να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Να πληρώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι «αεριτζήδες», οι εξωχώριες εταιρείες (off-shore).
• Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μην μειωθούν οι συντάξεις γιατί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
• Να θεσπιστούν νέοι πόροι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος σύμφωνα με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ, να εισπραχθούν οι διαφυγόντες πόροι.
• Το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
• Άμεση αποκατάσταση του προβλήματος στα ΤΕΜΠΗ.  Να δοθούν αποζημιώσεις για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη ο Νομός μας. Χορήγηση ειδικού επιδόματος στους άνεργους και υποαπασχολούμενους λόγω του προβλήματος των ΤΕΜΠΩΝ.
• Να καταργηθούν οριστικά τα διόδια Αιγινίου. Μείωση των διοδίων στα επίπεδα που ήταν πριν δοθεί η εκμετάλλευσή στους ιδιώτες.
• Υπαγωγή και του Νομού Πιερίας στη ρύθμιση των ανέργων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας και της Πρέβεζας και ένταξη του Νομού μας σε ειδικό ενισχυμένο πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για τους άνεργους του Νομού μας
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 10.00 το πρωί. (
Πολιτεία)
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: