Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ν.Δ.: Νέος γραμματέας της Κ.Ο ο βουλευτής Ιωαννίνων και τομεάρχης Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας

tasoulas_ndΝέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας εκλέγει σήμερα η ΝΔ κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει στις 11.30 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων και τομεάρχης Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας.
Το βιογραφικό του κ. Τασούλα
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 17 Ιουλίου 1959. Είναι έγγαμος με τη Φανή Σταθοπούλου και έχει ένα γιο και μια κόρη. Δικηγόρος.
Σπουδές: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.....
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και του 2004. Μετέχει στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Μετέχει επίσης στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων ως Α' Αντιπρόεδρος καθώς και στην Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης" ως Μέλος.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες:
Διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989-1990). Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993. Επίσης ήταν συντάκτης του περιοδικού "Βιομηχανική Επιθεώρηση" ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Επίσης είχε ασχοληθεί με αρθρογραφία στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 1997 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων νέων Ευρωπαίων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: