Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

«Κλείνει» τις πληγές του Οκτώβρη

KLEINEI
 
Αποκαθίσταται η διάβαση του Ξηρολακίου και η οδική επικοινωνία μεταξύ Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα
Υπεγράφησαν από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου οι εργολαβικές συμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις δημόσιες υποδομές, από τις θεομηνίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την Πιερία στις 24-25 Οκτωβρίου 2009.
Πρόκειται για τρεις εργολαβίες που αφορούν σε έργα στο ρέμα του Ξηρολακίου στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Δίου, στην αποκατάσταση της διάβασης του ρέματος,  καθώς και στη χρησιμοποίηση των φερτών υλικών για την ....αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου των Δήμων Δίου και Πέτρας.
Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 60.200€ προβλέπει την κατασκευή της  κατεστραμμένης διάβασης του ρέματος, στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα γίνει ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση του οδοστρώματος, με στόχο να αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία μεταξύ των δύο δημοτικών διαμερισμάτων.
Τα δύο άλλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ αφορούν στον καθαρισμό του ρέματος και στην ανακατασκευή των αναχωμάτων του Ξηρολακίου, από τη θέση της γέφυρας Λόφου – Βροντούς και κατάντι καθώς και από την κατεστραμμένη διάβαση Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και κατάντι. Σύμφωνα με τη μελέτη των έργων όπου απαιτείται θα γίνει καθαρισμός του ρέματος και τα φερτά υλικά θα αξιοποιηθούν για την αποκατάσταση των αγροτικών οδικών δικτύων των δύο Δήμων.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: