Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010
Και ξαφνικά ο Σαμαράς ξέχασε τη συναίνεση. Φαίνεται ότι συνεχίζει την τακτική του προκατόχου του, πιστός στην ερμηνεία των δημοσκοπήσεων.
***
Είπε λοιπόν ο Αντώνης. Με συναίνεση είμαστε 16,5 μονάδες πίσω,  τι κάνουμε; Ας αγριέψουμε λίγο.
***
Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή. Δίνουμε ....συναίνεση, θέλουμε αμνηστία για όσους μας οδήγησαν στο χάος.
***
Αυτό βέβαια δεν πέρασε, γιατί οι Ευρωπαίοι «δήθεν» θέλουν να μπούνε κάποιοι φυλακή.
***
Εκτιμώ ότι η διενέργεια εξεταστικής είναι κίνηση τακτικής του Γιώργου για να ξεμπροστιάσει τους Ευρωπαίους που για 5,5 χρόνια προστάτευαν την κυβέρνηση Καραμανλή.
***
Γιατί είναι γεγονός ότι ο Μπαρόζο και τα άλλα παιδιά είδαν ξαφνικά κακό όνειρο και έριξαν όσα φαρμακερά βέλη είχαν στον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
***
Κι αυτοί τέλος οι περίφημοι τοκογλυφικοί οίκοι του εξωτερικού συνάντησαν  αντίσταση από τον Παπανδρέου, αφού για την ώρα τουλάχιστον δεν ενέδωσε στις λογιστικές αλχημείες που του πρότειναν έναντι υψηλής αμοιβής (διάβαζε νταβαντζιλίκι).
***
Ο Γιώργος έχει αποφασίσει να κάνει κράτος και φάνηκε απ’ την πρώτη στιγμή. Στην άκρη το βαθύ ΠΑΣΟΚ, στην άκρη οι συντεχνίες, στην άκρη οι ημέτεροι.
***
Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του ελληνικού κράτους που μια κυβέρνηση δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, που είναι αποφασισμένη να επιβάλλει κανόνες και να αλλάξει νοοτροπίες.
***
Κι όσοι πιστοί προσέλθετε. Κι αν δεν θέλετε, πάλι ραγιάδες θα’μαστε.
***
Είναι ευκαιρία και για τον Σαμαρά  να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν και να πάψει να καλύπτει όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός διεφθαρμένου κράτους.
***
Ο κόσμος τον επέλεξε ως κάτι νέο, άφθαρτο και καθαρό και δεν έχει λόγο να παριστάνει τον υπερασπιστή ενός ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος.
***
Αν ταυτιστεί με τους φαύλους των Αθηνών και τύχη δεν θα έχει και υπηρεσία στη χώρα δεν θα προσφέρει.
***
Στην πολιτική περισσότερη αξία έχει να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά παρά να διατηρείσαι  με ανοχή και με συμβιβασμούς.
***
Δεν είναι ανάγκη να βιάζεται η Ν.Δ. Ο χρόνος κλείνει τις πληγές όχι όμως και τις ουλές. Ας κάνει αυτοκάθαρση και βλέπουμε.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: