Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
AGGLIA
Μόνο στην Αγγλία (λέει) ο νόμος είναι νόμος!

Απίστευτο κι όμως λεχθέν
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς αν στο Λονδίνο, όπου μεταβαίνει ο πρωθυπουργός «έχει υπόψη του να θέσει προ των ευθυνών του» τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν σχετικά με τα έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που «φέρονται να κερδοσκοπούν εναντίον μας», δήλωσε ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από υπουργούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ότι «εμείς παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να πάρουμε θέση αυτή τη στιγμή».
Φαίνεται ότι η απώλεια τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν μας επιτρέπει να βγάζουμε γλώσσα στους εταίρους μας.

Νέα μέτρα δημοσιονομικού οφέλους 2,5 δισ. ευρώ, επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της Ελλάδας, προκειμένου να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν από την κυβέρνηση και πάντως νωρίτερα από την προθεσμία που έθεσε το EcoFin στις 16 Μαρτίου.
Δεν πιστεύω να μας πιέζει ο Σαρκοζί, για να σιγουρέψει τα 2,5 δισ. ευρώ που κοστίζουν οι φρεγάτες που μας πουλάει την ώρα που βουλιάζουμε;

Σε οριακό σημείο και πάλι τα οικονομικά του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης», που ξελασπώνει χρόνια τώρα το κράτος, αναλαμβάνοντας έργο που συνταγματικά εμπίπτει στη δική του αρμοδιότητα.

Μα πιο πολύ απ’ όλα μ’ άρεσε η ανακοίνωση-κάλεσμα στη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης
«Απεργούμε», λέει, «γιατί είμαστε ριζικά αντίθετοι με τις πολιτικές που εξαναγκάζεται (!) να υιοθετήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές που συνθλίβουν τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, πολιτικές που οδηγούν σε ύφεση και στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση».
Είναι αυτό που λέμε «θέλει η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει».

Λούτρινο παιδικό αρκουδάκι παραγεμισμένο με ηρωίνη ανακάλυψαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε Πιερίας, σε μπλόκο που έστησαν προχθές στον κόμβο Κορινού.
Το επικίνδυνο αρκουδάκι (που είχε στο εσωτερικό του 476 γραμμάρια ηρωίνης) βρέθηκε μετά από έρευνα σε αμάξι που επέβαιναν ένας 35χρονος και μια 43χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

1
 
Μέτρα μικρού ή και μηδενικού κόστους για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας προτείνει η Νέα Δημοκρατία.
Μα και του Πα.Σο.Κ. προεκλογικά, μηδενικού κόστους είναι τα μέτρα. Η περικοπή στα επιδόματα μισθωτών ή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν κοστίζουν τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό.
Τώρα πώς κατάφεραν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τέσσερις μήνες αφότου χάσανε τις εκλογές, να βρουν μέτρα «μηδενικού κόστους», τα οποία δεν ανακάλυψαν 5,5 χρόνια στην Κυβέρνηση, είναι ένα άλλο θέμα.

2
Ο υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίων έργων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης, θα βρίσκεται το Σάββατο στο ΕΒΕ για να ακούσει τους φορείς του νομού σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε από τις κατολισθήσεις στα Τέμπη.
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

A_3
 
Την αναβολή της σημερινής έκτακτης συνεδρίασής του, αποφάσισε το νομαρχιακό συμβούλιο Πιερίας, ύστερα από πρόταση του νομάρχη Πιερίας. Το νομαρχιακό συμβούλιο θα συζητούσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το χαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων στη νότια Πιερία ως «αρχαιολογικοί-ιστορικοί χώροι».
Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, στόχος της συνεδρίασης «δεν είναι να πούμε τα προβλήματα μεταξύ μας, αλλά να κάνουμε διάλογο και μέσα από αυτόν να καταλήξουμε σε λύσεις».
«Ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση, αλλά δεν μπορεί κάποιος εκπρόσωπός μας να παραβρεθεί. Στείλτε μας τις αποφάσεις του», απάντησε ο το Υπουργείο Πολιτισμού.
A_3-Επιστολή έστειλε και η κ. Πουλάκη, στην οποία σύμφωνα με τα όσα είπε ο νομάρχης, αναφέρει ότι αν δεν παραβρεθούν και οι υπόλοιποι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θα παραβρεθεί και η ίδια.
«Αμφιβάλω αν θα είναι και στην επόμενη συνεδρίαση η κ. Πουλάκη», σχολίασε ο Γιώργος Παπαθανασίου, υποστηρίζοντας ότι «η κυρία αυτή ευθύνεται για το πρόβλημα».
Η συνεδρίαση, αναμένεται να οριστεί εντός 15 ημερών.
Εν τω μεταξύ με 12 ψήφους κατά, 9 υπέρ και μια παρών το Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που υπέβαλε η Μονή Αγίου Διονυσίου για "διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης - οδού μήκους 375 μέτρων πέριξ του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής"
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν επί του θέματος, στο αυριανό φύλλο της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: