Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ρωμαλαία ανατροπή! - ΠΑΟ - ΡΟΜΑ 3-2 ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010
Ο Τζιμπρίλ Σισέ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή Ηταν ένα ματς που αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία. Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε με μια εκπληκτική ανατροπή να νικήσει με 3-2 την Ρόμα και να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, αν και όλα θα παιχτούν στη ρεβάνς της ερχόμενης βδομάδας στη Ρώμη. Χρυσές αλλαγές και... χρυσά γκολ από τους Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο, το νικητήριο τέρμα ο Σισέ. Βούτσινιτς και Πιζάρο (πέναλτι) τα γκολ των Ρωμαίων.

Ηταν η πρώτη ήττα για τους "Ρωμαίους" μετά από 20 αγώνες
που ήταν αήττητοι (έχασαν για τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2009). Επίσης η Ρόμα γνώρισε την πρώτη ήττα της από ελληνική ομάδα, ενώ ο Ρανιέρι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατείχε από την περίοδο 2003-2004 ο Καπέλο (21 ματς αήττητος).

Τα αρχικά πλάνα
Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε το γνωστό πλέον 4-3-3, με μοναδική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι την παρουσία του Σωτήρη Νίνη αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας δεξιά του τον Βύντρα και αριστερά του τον Σπυρόπουλο. Καντέ και Σαριέγκι αποτελούσαν και αυτή τη φορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο κόφτη τον Σιμάο. Κατσουράνης και Καραγκούνης ήταν στο κέντρο και είχαν πιο δημιουργικό ρόλο. Στην επίθεση στα αριστερά κινούταν ο Λέτο, δεξιά όπως αναφέραμε ο Νίνης ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σισέ.
Στην απέναντι πλευρά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-5-1. Ο Ζούλιο Σέρχιο ήταν κάτω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων και από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα οι Μότα, Μπουρντίσο, Ζουάν και Ρίισε. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντε Ρόσι και Πιζάρο και πιο μπροστά τους έπαιζαν οι Ταντέι, Μπρίγκι και Μπαπτίστα. Στην κορυφη της ιταλικής επίθεσης έπαιζε ο Βούτσινιτς.
"Πάγωσε" η... κόλαση
Ο Παναθηναϊκός, σε ένα γήπεδο που κυριολεκτικά έβραζε, μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό θα μπορούσε να προηγηθεί, όταν ο Σέρχιο απέκρουσε με αρκετή δόση τύχης το σουτ του Κατσουράνη. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 14ο λεπτό, με το σουτ του Ρίισε να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και επιχειρούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ιταλών, είτε από αριστερά με τον πολύ κεφάτο Λέτο, είτε από δεξιά με τον δραστήριο Νίνη είτε από το κέντρο με κάθετες κινήσεις των Καραγκούνη και Κατσουράνη.
Ωστόσο, οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν ένα «κλικ» πιο πάνω στην ταχύτητα σκέψης κυρίως αλλά και της τεχνικής. Κάτι που φάνηκε στη φάση του γκολ όταν ο Βούτσινιτς με εκπληκτικό τρόπο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζόρβα και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί μεγάλη απόκρουσε του Σέρχιο σε δυνατό σουτ του Νίνη.
Ακολούθησε η αναμενόμενη «ψυχρολουσία» για μερικά λεπτά σε ομάδα και κόσμο, μέχρι να ξαναρχίσει σιγά σιγά η απόπειρα πίεσης προς τα αντίπαλα καρέ και ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους να χαθεί η τεράστια ευκαιρία. Ο Λέτο... χόρεψε την ιταλική άμυνα, σέρβιρε στον Σισέ, που έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται, αφήνοντας τους οπαδούς στις εξέδρες με το «αχ».
Ολική διπλή ανατροπή
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει ψηλά και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 48' το σουτ του Κατσουράνη έδιωξε δύσκολα ο Ντόνι. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου παρατηρούταν έντονα σημάδια κόπωσης, που δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να δημιουργεί ρήγματα στην ιταλική άμυνα.
Βλέποντας την ομάδα να "χωλαίνει", ο Νίκος Νιόπλιας, που απόψε είχε το άγγιγμα του Μίδα, έριξε στο μάχη στο 63ο λεπτό τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τρία λεπτά αργότερα ο διεθνής επιθετικός πέτυχε με πλασέ από κοντά το 1-1, μετά την κεφαλιά-πάσα του Σιμάο.
Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου το φινάλε θα μπορούσε σίγουρα να το είχε φανταστεί ο Αλφρεντ Χίτσκοκ! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-1 στο 80΄ με πέναλτι του Πιζάρο (ο Σπυρόπουλος ανέτρεψε τον Σέρσι), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα πέτυχε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή το 2-2.
Για να έρθει στο 89ο λεπτό, ο Τζιμπρίλ Σισέ και με καρφωτή κεφαλιά να χαρίσει στον Παναθηναϊκό μία ακόμα μεγάλη νίκη, που προστίθενται στην τεράστια ευρωπαϊκή του ιστορία. Ηταν το 20ο γκολ του Γάλλου σούπερ σταρ με την «πράσινη» φανέλα (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και μία ακόμα... απάντηση σε όσους προσπάθησαν κατά καιρούς να τον αμφισβητήσουν.
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
H εξέλιξη του αγώνα
1 To μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε
2 Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε ο Κατσουράνης με δύναμη έξω από την περιοχή και απέκρουσε με τα πόδια και με αρκετή δόση τύχης ο Ζούλιο Σέρχιο
7 Μπαλιά του Νίνη, σουτ του Σισέ από πλάγια θέση δεξιά, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο τερματοφύλακας της Ρόμα
14 Σέντρα του Μότα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον άλλο μπακ των φιλοξενούμενων, που έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα
23 Σουτ του Λέτο, με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι...
25 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Πιζάρο για μαρκάρισμα στον Καραγκούνη
27 Δυνατό σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά και με το αντίθετο χέρι ο Ζούλιο Σέρχιο σε κόρνερ
29 0-1 ΓΚΟΟΟΛO Μπαπτίστα τροφοδότησε τον Βούτσινιτς και εκείνος με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από πλάγια αριστερά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζόρβα, ανοίγοντας το σκορ
30 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ταντέι για φάουλ στον Λέτο
34 Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, άουτ
39 ΑΛΛΑΓΗΑναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για την Ρόμα, ο Ζούλιο Σέρχιο που τραυματίστηκε χωρίς να καταλάβει κανείς πως, έδωσε τη θέση του στον Ντόνι
44 Εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Λέτο από αριστερά, σέντρα για τον Σισέ, που έπιασε την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος όμως έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
45+ Σουτ του Βούτσινιτς από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Τζόρβας
49 Σουτ του Κατσουράνη στην κίνηση έξω από την περιοχή, έδιωξε με δυσκολία ο Ντόνι
60 ΚΙΤΡΙΝΗ 
ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σιμάο για φάουλ στον Μπρίγκι
64 ΑΛΛΑΓΗΟ Σαλπιγγίδης στη θέση του Κατσουράνη
65 Σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή, άστοχο
67 1-0 ΓΚΟΟΟΛKόρνερ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Σιμάο πήρε την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε, βάζοντας φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο
69 ΑΛΛΑΓΗΟ Μενέζ στη θέση του Βούτσινιτς
75 ΑΛΛΑΓΗΟ Σέρσι στη θέση του Ταντέι
76 Σουτ του Μενέζ από πλάγια θέση αριστερά, μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια ο Τζόρβας
80 Ο Σέρσι πήγε να περάσει ανάμεσα από το Καραγκούνη και Σπυρόπουλο από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος φάνηκε να τον ανατρέπει και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι
81 ΓΚΟΟΟΛΟ Πιζάρο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-2
83 ΑΛΛΑΓΗΟ Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Νίνη
85 2-2 ΓΚΟΟΟΛΚόρνερ του Λέτο από δεξιά, ο Καντέ με στραβοκλωτσιά στρώνει στον Χριστοδουλόπουλο, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε με γυριστό σουτ στα δίχτυα του Ντόνι
86 ΑΛΛΑΓΗO Mαρίνος στη θέση του Λέτο
89 3-2 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Σισέ νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλό του στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
90+ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σέρσι για διαμαρτυρία
90+ Δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή, έδιωξε με δυσκολία ο Ντόνι
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (64' Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Νίνης (83' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86' Μαρίνος), Σισέ
Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρχιο (39' Ντόνι), Μότα, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Σέρσι), Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (69' Μενέζ) (http://www.novasports.gr)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ 

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: