Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Σε οριακό σημείο …και πάλι

Επιστολές στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για έκτακτη ενίσχυση και προώθηση προγραμμάτων
merimna_paidiouΜε επιστολές του προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου ζητά την οικονομική ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» και την προώθηση και έγκαιρη ένταξη πρότασης του Σωματείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»-«Παρεμβάσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικά ομάδων», με το οποίο εξασφαλίζει την λειτουργία δομών που σκοπό έχουν την κοινωνική και επαγγελματική  ένταξη ατόμων με αναπηρία και κυρίως νέων.

PAPAGEORGIOYΣτις επιστολές του ο βουλευτής του νομού σημειώνει πως η Πιερία «δεν ευτύχισε να έχει έναν κρατικό φορέα κοινωνικής μέριμνας, αρωγής και κατάρτισης για τα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων» και πως «το κενό αυτό καλύπτει, χρόνια τώρα με επιτυχία, το Φ.Σ. Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, χάρις στην επιδεξιότητα, το μεράκι, την θέληση και την επιμονή του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζόμενων, των μελών και των γονέων ΑμεΑ».
«Οι διάφοροι φορείς, αλλά και οι πολίτες της Πιερίας», προσθέτει, «έχουν αγκαλιάσει την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και συμβάλουν σε .....μεγάλο βαθμό στα έσοδα του Σωματείου. Παρ’ όλα αυτά η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα και οι προβλέψεις δεν είναι θετικές».
Ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει ότι η έκτακτη χρηματοδότηση είναι ζωτικής σημασίας για την συνέχιση λειτουργίας των δομών που υποστηρίζονται από το Φιλανθρωπικό Σωματείο, υπογραμμίζοντας πως οι καθυστερήσεις έναρξης προγραμμάτων ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτήσεων έχουν φέρει το Σωματείο σε οριακό σημείο, αφού δεν μπορεί πλέον να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων και τα πάγια έξοδα λειτουργίας του.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: