Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση κατά της Ευρωζώνης η κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου από το Νταβός "Πλεονέκτημα το ευρώ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010
Κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, η οποία χρησιμοποιείται ως "αδύναμος κρίκος" για μία επίθεση που πραγματικό στόχο έχει την Ευρωζώνη, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Μιλώντας σε πάνελ στο οποίο μετείχαν επίσης ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουί Θαπατέρο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει επίθεση κατά της Ευρωζώνης για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν χώρες όπως η Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για το εάν η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με Γαλλία και Γερμανία, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει κάποιο δάνειο. Ο πρωθυπουργός απάντησε "όχι" ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει άρθρο τη γαλλικής εφημερίδας Le Monde ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει........
τρόπους κατευνασμού των αγορών.

"Πλεονέκτημα η Ευρωζώνη"
Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευθύνη είναι δική μας, σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε με κακό τρόπο την οικονομία και είχαμε διαφθορά και σπατάλη, ενώ δεν πήραμε τα διαρθρωτικά μέτρα που θα έπρεπε. Τα τρία προβλήματα αυτά, πρόσθεσε, επιδεινώθηκαν από την οικονομική κρίση.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει ως μεγαλύτερο πρόβλημα το έλλειμμα αξιοπιστίας, το οποίο είναι μεγαλύτερο και από το οικονομικό πρόβλημα. "Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας -αυτό είναι το πρώτο έλλειμμα- και προχωράμε τις επόμενες ημέρες στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης στατιστικής αρχής με εκπροσώπους της Eurostat σε αυτή και ένα γραφείο στη Βουλή που θα παρακολουθεί τον προϋπολογισμό μας" τόνισε.
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, η οποία έδωσε σταθερότητα και δημιουργεί ένα είδος αναχώματος. Εμείς, πάντως, από την πλευρά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και σε αυτή την προσπάθεια η Ευρωζώνη θα είναι για μας ένα όπλο το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το έλλειμμα θα μειωθεί φέτος κατά 4 μονάδες και στο τέλος 2012 θα έχει πέσει κάτω από το 3%. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα είναι νόμοι του κράτους τον Ιούνιο.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος δέχθηκε τις τρεις από τις τέσσερις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή πολιτική βούληση να προχωρήσει, εφαρμόζοντας τις βασικές αλλαγές που προωθεί και απάντησε με τις λέξεις "ναι μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να πετύχουμε".
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: