Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου


APODEIKSEIS 


Πώς απαντούν οι επαγγελματίες, σε περίοδο αναδουλειάς, στην ερώτηση «πώς πάει η δουλειά;»
Φούρναρης: Ψίχουλα!
Μανάβης: Κολοκύθια!
Αγρότης: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!
Υφασματέμπορος: Πανί με πανί!
Ψαράς: Ούτε λέπι!
Φαρμακοποιός: Με το σταγονόμετρο!
Ηλεκτρολόγος: Δεν βλέπω φως!
Υδραυλικός: Μούφα η δουλειά!
Μηχανικός αυτοκινήτων: Στο ρελαντί!
Έμπορος χαλιών: Χάλια!
Κομμωτής: Τρίχες!
Ψιλικατζής: Ψιλοπράγματα!
Νεκροθάφτης: Ψόφια πράγματα!
Ναυτικός: Πιάσαμε πάτο!
Βοθρατζής: Σκατά!
Πρωθυπουργός: Παραλάβαμε χάος!


Τη διάθεση, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πλέον των 5 εκ. ευρώ, για νέα έργα υποδομών υπέγραψε χθες ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.
Ψάξαμε-ξαναψάξαμε δεν βρήκαμε κανέναν που να αφορά την Πιερία.
Είχε για δίκτυα ποδηλατοδρόμων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Ναύπακτο, Αμαλιάδα, Ρόδο, Καλαμάτα, είχε κατασκευή ποδηλατοδρόμων και μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας στους ......δήμους της Αττικής, είχε πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Πέλλα, Δράμα, είχε (1.3 εκ ευρώ) για συντήρηση και βελτίωση υπάρχουσας οδού στη Χαλκιδική (για να χρησιμοποιηθεί ως παρακαμπτήριος άλλου δόμου που κόπηκε λόγω κατολισθήσεων), είχε κα κάτι άλλα, αλλά για την Πιερία δεν είχε τίποτε.
Μάλλον, θα περιμένει την αναδιαμόρφωση του ΕΣΠΑ, για να μας δώσει εμάς τα μεγάλα πακέτα.
Λέμε τώρα, σάμπως ξέρουμε!

Το Επιμελητήριο το πήρε χαμπάρι ότι, την ώρα που εμείς ασχολιόμαστε με τα κινέζικα μαγαζάκια, που πουλάν 5 ευρώ το κολάν, η Κίνα μπορεί να μας αγοράσει (μετά τα λιμάνια) και τον ΟΣΕ;
Δυο μέρες μετά το δικό μας εγκαινίασε (;) ο Δημήτρης Αβαρμόπουλος (τον περασμένο Σεπτέμβρη) το νοσοκομείο της Κέρκυρας (με το οποίο πηγαίναμε πακέτο αμαρτωλό απ’ την αρχή), αλλά μας προσπέρασαν οι Κερκυραίοι. Ετοιμάζονται ήδη για μετακόμιση, ενώ εμείς ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Μάθαμε όμως ότι πήγε εκεί, πρόσφατα, η Άντζελα Γκερέκου, η υφυπουργός, η οποία  πραγματοποίησε μια σύσκεψη με στελέχη της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ που εργάζονται στο χώρο της δημόσιας υγείας και, επειδή (λέει) θα υπάρξουν και ανάγκες με την επερχόμενη τουριστική περίοδο κι επειδή ο τομέας της υγείας στο νομό είχε παραγκωνιστεί επί 5,5 χρόνια (μέτρησε για ευνόητους λόγους μόνο τα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ), της … έταξε η υπουργός Υγείας ότι θα δώσει προτεραιότητα στις προσλήψεις προσωπικού του νοσοκομείου του νησιού.

Στο Κανάλι της Βουλής ο Γιάννης Αμοιρίδης
Στην εκπομπή «Τι λέει ο νόμος», στο Κανάλι της Βουλής, είναι προσκεκλημένος ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ., Γιάννης Αμοιρίδης. Καλεσμένοι της δημοσιογράφου Αλεξίας Κουλούρη, είναι οι εισηγητές των κομμάτων επί διαφόρων νομοσχεδίων.
Ο κ. Αμοιρίδης, ήταν ο βασικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών, Προικών και Κερδών από Λαχεία και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».
Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι.

Δεν έβαζε ο ΕΟΤ τον Όλυμπο στα διαφημιστικά φυλλάδια της χώρας (και διαμαρτύρονταν συνέχεια ο Νομάρχης Πιερίας), αλλά τελικά φρόντισε για μας ο Κρις Κολόμπους, ο σκηνοθέτης του Χάρυ Πότερ.
«Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι» λέγεται η ταινία του, που έκανε χθες παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, παρόντος του σκηνοθέτη των λαμπερών ηθοποιών της, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρικ Ράιορνταν, που ‘χει ιστορίες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία, τοποθετώντας τους 12 Θεούς του Ολύμπου στη σύγχρονη εποχή.
Με την ταινία αυτή ο Κρις Κολόμπους («Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», «Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά») παρουσιάζει την αρχή μιας σειράς από κινηματογραφικές περιπέτειες, που αναμένεται να συναρπάσει το κοινό παγκοσμίως.
Οπότε, σιγά μην παρακαλάμε τον ΕΟΤ!

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της πόλης είχε την Τετάρτη το Δ.Σ της  Ένωσης Γονέων Σχολείων του Δήμου Κατερίνης. Στη συνάντηση ήταν προσκεκλημένη και παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων του νομού Φρειδερίκη Βάσσου.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου, με εξέχοντα: το πρόβλημα των υπεράριθμων τάξεων σε αρκετά σχολεία, της έλλειψης γυμναστηρίων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων και του «στριμόκωλου» στις μικρές αυλές.
Η Ένωση Γονέων, μετά και από αυτήν την συνάντηση, έχει πλέον καταγράψει προβλήματα σχολείων της πόλης και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θα ξεκινήσει άμεσα, με τη συνεργασία φυσικά και των Συλλόγων, προσπάθειες για την επίλυση τους.
Εμείς ευχόμαστε «καλή τύχη», γιατί σίγουρα θα τη χρειαστούν.


Πολύ κρυψίνοες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες και κατά κανόνα αυτό δεν μας βγαίνει σε καλό. Ιδίως όταν το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία.
Σήμερα δημοσιεύουμε ασχολίαστη την επώνυμη επιστολή που μας έστειλε κάτοικος της Χράνης κι επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια.

«Την πρώτη Δεκεμβρίου 2009 κατέθεσα αίτηση εκ μέρους του Κοινωνικού Μορφωτικού Σωματείου Χράνης "ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ", στο Τμήμα Υγείας και υγειονομικού ελέγχου της Νομαρχίας Πιερίας με αίτημα να ελεγχθεί η καταλληλότητα του νερού στο δίκτυο της Νέας Χράνης.
Η πρώτη δειγματοληψία έγινε στις 2-12-2009.
Αναζητώντας τα αποτελέσματα της εξέτασης πήγαμε στο Τμήμα Υγείας στις αρχές Ιανουαρίου. Χρειάστηκε να περιμένουμε 20 λεπτά για να βρει ο αρμόδιος υπάλληλος τα αποτελέσματα. Του ζητήσαμε να μας τα δώσει και μας είπε πως υπάρχει κάποιο προβληματάκι αλλά το νερό είναι κατάλληλο, θα επαναληφθεί η εξέταση και θα μας ενημερώσουν στη συνέχεια.  
Μας ζητήθηκε να μην δημοσιοποιήσουμε αποτελέσματα. Είναι σε επικοινωνία με
τη ΔΕΥΑΚ και θα αντιμετωπισθεί το θέμα.
Ρίξαμε μια ματιά στα έγγραφα των εξετάσεων και φύγαμε ώς ανίδεοι και εύπιστοι πολίτες.
Επειδή η απάντηση δεν έφθασε και επειδή ακούσαμε ότι υπάρχουν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε παιδιά του Δημοτικού σχολείου, μας μπήκαν "ψύλλοι στα αυτιά" και ξαναπήγαμε στο τμήμα υγείας την Τρίτη 26/2/2010.
Πήραμε τα αποτελέσματα και διαπιστώσαμε ότι το νερό, τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης δειγματοληψίας του Σχολείου έχει κωλοβακτηριοειδή.
Ρωτάμε λοιπόν: Δεν έπρεπε να ενημερωθεί το Δημοτικό Σχολείο  και οι κάτοικοι ότι το
νερό έχει κολοβακτηρίδια  Ποιος έπρεπε να το πράξει και γιατί δεν το έπραξε;
Με ποια λογική οι βρύσες του σχολείου ήταν ανοιχτές ένα ολόκληρο μήνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου;
Γιατί δεν ενημερώθηκε κάποιος από τη στιγμή που βεβαιώθηκε πώς το νερό του σχολείου έχει πρόβλημα και μετά τη δεύτερη δειγματοληψία;
Την ημέρα που έγινε η δεύτερη δειγματοληψία (13/1/2010) υπήρχε διακοπή στο δίκτυο του Συνδέσμου που τροφοδοτεί κατά ένα μέρος τη δεξαμενή μας και συνεπώς δεν ελέγχθηκε
Θα ελεγχθεί το νερό του Συνδέσμου και πότε;»
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Σταματία Μπέση (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: