Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΕΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ - ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ - "ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" το νέο σχέδιο "δομικής και νέας οργάνωσης του χάρτη της Ελλάδας ", ναί μέν έχει την πλήρη αποδοχή (και πώς θα μπορούσε να μήν είχε) όλων σχεδών των Δημάρχων ανά την Ελλάδα.Αυτό έδειξε το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ., αλλά!!!!!!!
Στην Πιερία, τα νέα τρέχουν με φοβερούς ρυθμούς.Εξάλλου μένει και λιγος χρόνος.Βέβαια ακόμη δέν έχει ξεκαθαριστεί, άν οι Δήμοι στην Πιερία, θα είναι τρείς, τέσσειρις ή και παραπάνω.
Παρά τις αντικειμενικές εκκρεμμότητες, πολλοί μνηστήρες δημαρχιακών θώκων, σάν των "φρονίμων τα παιδιά, πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν".
Ηδη αρκετοί "νύν"  Δήμαρχοι, αλλά και "νύν" επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμων και όχι μόνο, έχουν δηλώσει στα ΜΜΕ τις προθέσεις τους, προσπαθώντας να "προκαταλλάβουν" κάποιες περί του αντιθέτου "κινήσεις".
Πρόωρα; Ισως. Πάντως όλα κινούνται σε σκακιέρα, με τους επιθυμούντες να ρισκάρουν ανάλογες κινήσεις, που θα τους δώσουν το προβάδισμα υποψηφιότητας.
Βέβαια υπάρχουν και παλιοί "νύν" που "θεωρούν εαυτούς πετυχημένους" και έτσι πιστεύουν ότι έχουν προβάδισμα και δικαιούνται της στήριξης των δημοτών τους.Ονόματα να μήν λέμε, γιατί υπάρχουν αρκετοί.
Απο την άλλη υπάρχει και "νέο αίμα".Πολλοί "δραστηριοποιημένοι" στις τοπικές κοινωνίες, θέλοντας να βάλλουν τη δική τους σφραγίδα στο νέο που δημιουργείται, συναντιώνται, προγραμματίζουν,"συμπαρατάσσονται", με βλέμμα στη δημιουργία κάτι "νέου" , ελπιδοφόρου, με φρέσκα πρόσωπα, άφθαρτα, με προσωπικότητα και όλα εκείνα τα στοιχεία που τους κάνουν αποδεκτούς στις τοπικές κοινωνίες.
Τέτοιες κινήσεις πληροφορούμαστε ότι γίνονται πολλές και μάλιστα σε αρκετούς σημερινούς Δήμους.
Βέβαια οι παλιοί προσπαθούν, αυξάνοντας την μέσω των ΜΜΕ προβολή τους, να "κρατήσουν τα κεκτημένα", γιατί κάποιοι πραγματικά πιστεύουν ότι είναι "αναντικατάστατοι".
Ομως, το ρεύμα των αλλαγών σε πρόσωπα σε όλα στην Ελλάδα, στις τοπικές κοινωνίες,είναι μεγάλο, επίκαιρο και θεωρείται απο μεγάλη μερίδα του κόσμου ώς επιτακτική ανάγκη.
Αυτό είναι γνωστό και το αντιλαμβάνονται "οι νέοι" που θέλουν να ηγηθούν σε καινούργια "σχήματα" στους νέους Δήμους που θα δημιουργηθούν.
Πιστεύουν ότι δέν θάναι και αυτοί "απο μηχανής θεοί" που θα σώσουν τον τόπο τους, αλλά ονειρεύονται να προσφέρουν, έχουν όρεξη και μεράκι και προσπαθούν να αντισταθούν στην "ριζωμένη"¨παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη νοοτροπία "θέοσταλτων" παραγόντων των τοποικών κοινωνιών, που πιστεύουν ότι είναι "θεόσταλτοι" και "μοναδικοί" .
Οι βεβαιότατες πληροφορίες μου λένε ότι κυοφορούνται "νέοι σχηματισμοί", με μεγάλη γεωγραφική ανάπτυξη, σε αρκετούς σημερινούς Δήμους, με το βλέμμα και το προγραμματισμό "πιθανής" "δημιουργίας συγκεκριμένων Δήμων".Ετσι καποιοι (παλιοί) έχουν χάσει τον ύπνο τους και προσπαθούν, με κινήσεις "ανατρεπτικές" ,να δεσμεύσουν πρόσωπα, να συγκρατήσουν "χώρο" και καταστάσεις, με βλέμμα πάντα στην επανεκλογή τους στα νέα δεδομένα.
Βέβαια θα μου ήταν εύκολο να "ονοματίσω" απο τώρα, ποιοί και πού ετοιμάζονται.Είναι μία πραγματικότητα, μήν αμφιβάλλεται γι αυτό, γιατί και οι "νέοι" σάν "των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν"
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: