Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ.

Απογοητευμένος από την κατάσταση στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Απογοητευμένος από την κατάσταση στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το καθεστώς ανομίας στη συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους πολίτες. «Αστυνομικός, που ακουμπά παράνομα πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου», τόνισε και έκανε λόγο για «δημοκρατική και φιλική αστυνομία προς τον πολίτη».

«Είμαστε απέναντι σε φαινόμενα βανδαλισμών και χουλιγκανισμού. Σας λέω, λοιπόν, ότι θα παταχθεί άμεσα και η αστυνομική βία και ο χουλιγκανισμός» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς». Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «από τη δεύτερη ημέρα του επόμενου έτους ο αστυνομικός της γειτονιάς θα είναι παρών και ταυτόχρονα τότε θα λειτουργήσει και ο θεσμός της πεζής περιπολίας».

Αντίπαλοί μας είναι οι χούλιγκαν και οι βάνδαλοι, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στόχος είναι να ξαναγίνει η Αθήνα μία ειρηνική και ασφαλής πόλη.

Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για κομματική διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος και προανήγγειλε αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών του Σώματος, όπως και της Αστυνομίας «με στόχο την επιβολή κανόνων νομιμότητας και στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας».

«Ευτυχώς κάηκε μόνο η βορειοανατολική Αττική», παρατήρησε με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές, θέλοντας να δείξει την κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική.

«Στο Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαταραχθεί η τάξη στο όνομα του κομματισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι στο Σώμα θα γίνει μεγάλη τομή χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο. «Οποιος θέλει κομματισμό να πάει στα Κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εδώ θα κάνουμε υπηρεσίες στην υπηρεσία των πολιτών και όχι των κομμάτων».

Ριζικές τομές

Προανήγγειλε επίσης:

- Δημιουργία πολύ μεγάλης σε μέγεθος Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην οποία θα συμπεριληφθεί και η Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχος «να χτυπήσει παντού και με κάθε τρόπο το οικονομικό έγκλημα και το βρόμικο χρήμα».

- Επανασύσταση και λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Έλεγχου, της γνωστής υπηρεσίας των Αδιάφθορων, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη φαινόμενων εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

- Αναδιάρθρωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με πλήρη και εκ βάθρων επανασχεδιασμό, χωρίς να επανέλθουν στην υπηρεσία αυτοί αξιωματικοί, που πλέον έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός τόνισε με έμφαση οτι δεν παρέλαβε κανένα φάκελο και δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με τα θέματα τρομοκρατίας.

- Αντικατάσταση της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με στόχο να τεθεί η υπηρεσία στην προστασία εθνικών τομέων, όπως είναι η αποστολή της και έτσι να αναβαθμιστεί ο ρόλος της.

- Αντιμετώπιση του οργανωμένου Εγκλήματος με ριζικό τρόπο.

- Πλήρη και στενή συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη στην έκθεση του οποίου αναφέρεται συγκεκριμένα και για συγκεκριμένες αιτίες το Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την κατάργηση της Αγροφυλακής και προανήγγειλε αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια: