Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Θα τον πιάσουμε το ρυθμό της επικαιρότητας, πού θα παει;

Έχουμε ακόμη λίγο άρωμα εκλογών, γι’αυτό και θα φροντίσω να σας μεταφέρω τα ωραιότερα από αυτά που έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τα χάσατε…λόγω εκλογικής επικαιρότητας.

Τι έγραφαν οι εφημερίδες των Αθηνών τις μέρες που παραδίδονταν το νέο νοσοκομείο Κατερίνης; Πάρτε μια γεύση.

«Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να αφήσουν το σημάδι τους «ανεξίτηλο» στο πέρας του χρόνου. Έτσι, κόβουν τη μία προεκλογική κορδέλα μετά την άλλη ανά την επικράτεια, εγκαινιάζοντας... ημιτελή έργα.

Στην Κατερίνη, τοποθετήθηκε ήδη μια μαρμάρινη πλάκα στην οποία αναφέρεται ότι το νοσοκομείο «εγκαινιάστηκε» επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. Λεπτομέρεια... το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν είναι ακόμη έτοιμο και πως ποτέ δεν έγιναν εγκαίνια παρά μια απλή τελετή παράδοσης-παραλαβής του έργου.

Στη Βύσσα του Βόρειου Έβρου ο γ.γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Σταμάτης, εγκαινίασε το «ανάχωμα Σταμάτη». Όπως είναι προφανές το ανάχωμα πήρε το όνομα του περιφερειάρχη, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του για τις ενέργειές του, όπως αναφέρει και σε επίσημη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Στην Καβάλα στήθηκε επίσης ακόμη μία φιέστα, για τον αγιασμό εργασιών κατασκευής του φράγματος του Μαρμαρά. Ο δήμαρχος Ορφανού μάλιστα πρότεινε να ονομαστεί «φράγμα Καλλιοντζή», προς τιμήν του «γαλάζιου» νομάρχη Θ. Καλλιοντζή».

Για γέλια και για κλάματα. Έγραψα κι εγώ κάτι αντίστοιχο και έφαγα και την «δια-εφημεριδιακή» απάντηση του πρώην υφυπουργού αλλά δεν πειράζει.

Έχω μεγάλη καρδιά εγώ. Σαν αγκινάρα.

Μ’αυτά και μ’αυτά δεν ξέρω αν πήρατε χαμπάρι ότι παραδόθηκε το νέο νοσοκομείο Κατερίνης. Το πήρατε ε;;;; Εκείνο όμως που δεν γράφτηκε πουθενά και δεν μάθατε σίγουρα, είναι πως δυο μέρες μετά τη λαμπρή τελετή, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας εργάτης –ηλεκτρολόγος μέσα στο νέο νοσοκομείο.

Έριχνε τις τελευταίες πινελιές πριν την …ολοκλήρωση του έργου βλέπετε.

Εκείνο που επίσης θα πρέπει να μάθετε είναι ότι διακομίσθηκε στο παλιό νοσοκομείο Κατερίνης.

Το νέο δεν λειτουργεί ακόμη.

Πάμε σε πιο ευχάριστα θέματα.

Το τοπικό συμβούλιο Ελατοχωρίου πήρε απόφαση, ομόφωνη παρακαλώ, να ανακηρύξει επίτιμο δημότη του τον Απόστολο Λάγιο, για την τεράστια, όπως αναφέρει στο πρακτικό της συνεδρίασης του, προσφορά του με την προβολή του δημοτικού διαμερίσματος Ελατοχωρίου, του Χιονοδρομικού Κέντρου και των θεμάτων του δημοτικού διαμερίσματος.

Τα θέματα ανέδειξε ο Απόστολος Λάγιος μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Ημερήσια Τοπική της Πιερίας» και τον συγχαίρουμε θερμά.

Τι έγινε πάλι; Θέλετε κι άλλα νέα; Λοιπόν μέσα στην προεκλογική περίοδο μας εγκάλεσε ο αγαπητός Αντώνης Μάντζιος, γιατί λέει κάναμε τις εφημερίδες «προεκλογικά φυλλάδια».

Μάλιστα κύριε Αντώνη μας.

Τώρα που την κάναμε πίνακα ανακοινώσεων σας δεν σας πειράζει φαντάζομαι.

Και παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνει και δημοσιοποιεί τα οικονομικά του προεκλογικού του αγώνα. Μου άρεσε και η υπενθύμιση: «Να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ως εκλογικό του κέντρο το στέκι του ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσουμε ότι κανείς μα κανείς υποψήφιος δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για την

προσωπική του προβολή».

Αυτά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσω και να τονίσω κι εγώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε πλήρωσε μια δραχμή συνδρομή στις τοπικές εφημερίδες, τις οποίες φροντίζει να γεμίζει με ανακοινώσεις, προσκλήσεις, αρθρογραφία.

Τη συνδρομή κύριοι, τη συνδρομή.

Γι’αυτό μη μου το παίζετε υπεράνω και τάχα μου. Οι εφημερίδες χρειάζονται συνδρομητές για να επιβιώσουν. Βλέπετε δεν έχουν φίλους, ούτε μέλη να πληρώνουν τα έξοδά τους.

Και οι δημοσιογράφοι που συχνά-πυκνά δέχονται τα πυρά σας για το πώς κάνουν τη δουλειά τους, πληρώνονται ξέρετε μισθούς.

Δεν εισπράττουν κουπόνια από τα κόμματα.

Άντε γιατί σαν πολλά ανεχτήκαμε. Δεν φτάνει που φταρνίζεστε δυο άνθρωποι και τρέχουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, μας τη λέτε κι από πάνω.

Πάμε σ’αλλα. Πιο ευχάριστα. Πιο πιπεράτα. Πέφτει πολύ ανάλυση στα πολιτικά στέκια επί του αποτελέσματος.

Κλαίνε για τον άδικο εκλογικό νόμο δεξιά κι αριστερά. Αυτός ο άδικος εκλογικός νόμος έδωσε και το 2007 τρεις έδρες στην Ν.Δ. και μια στο ΠΑΣΟΚ. Δεν σας είδα να οδύρεστε…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: