Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

AMOIRIDHS_SXOLIA

Βραχνιασμένος, με πολύ μπάσα φωνή, εμφανίστηκε χθες ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Αναμενόμενο, μας είπε. Μέσα σε 12 μέρες έκανα 86 ομιλίες!
Δηλαδή, 86 δια 12, έχουμε 7 ομιλίες μέσο όρο την ημέρα, επί 45 λεπτά εκάστη, ίσον κοντά 65 ώρες!
Εμ, δε μαζεύονται εύκολα 20.000 σταυροί.

Είδαμε κι αυτούς που τη βγάλαν με «γειά σας», «χαχαχούχα» και … σώσε λεβέντη μ’ το χορό. Ούτε 5.000 δε μάζεψαν. (Ονόματα δε λέμε, αλλά ήταν πολύ όμορφη).



Όπως μας πληροφορεί ο δήμος Κατερίνης, έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S), συνολικής δαπάνης 500.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ.
Μένει να δούμε την εφαρμογή του και τα καλά του.



Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον δήμαρχο Λιτοχώρου ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κουκουτάτσιος (σελ. 8), γιατί, όπως υποστηρίζει έδωσε πάνω από 50 βεβαιώσεις σε δημότες, πιστοποιώντας πως είχαν (ενώ δεν είχαν) προ του 1955 κτίσματα σε διάφορες εκτάσεις, μεταξύ των οποίων είναι και δημοτικές.
«Δεν τις δίνω εγώ με τις βεβαιώσεις», μας είπε ο κ. Τσιφοδήμος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, «αλλά οι υπηρεσίες».
«Όπως και να ’χει όμως», πρόσθεσε, «όλες οι βεβαιώσεις δόθηκαν νομίμως και δεν αφορούν καμία δημοτική έκταση».



Την καθιέρωση πάνελ πολιτών, σε φάση εθελοντική, που θα εκλέγονται με δημόσια κλήρωση για ένα έτος, θα συγκροτούν όργανα προτάσεων αλλά και κοινωνικού ελέγχου, προωθεί η νέα κυβέρνηση.
Τα σώματα αυτά των πολιτών μπορούν (λέει) να ξεκινήσουν από τα σημεία όπου εμφανίζονται έντονα προβλήματα διαφθοράς, όπως νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες.
Και θα επεκταθούν φαντάζομαι και στη τοπική αυτοδιοίκηση, που κατά τον Συνήγορο του Πολίτη, δεν πάνε πίσω στο θέμα της διαφθοράς.
Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε κι εδώ Πολίτες σε Δράση. Εθελοντές, σε πρώτη φάση.



Επιδεικτική παράλειψη αναφοράς στην Αγροφυλακή έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία ανάληψης των καθηκόντων του.
Μάλλον θα καταργήσει την «Οικολογική Αστυνομία», που ‘φτιαξε ο Πολύδωρας.
Κι εδώ που τα λέμε,. δεν πρόκειται να λείψουν κι από κανέναν οι Αγροφύλακες. Απ’ όσο θυμάμαι, τόσα χρόνια η μόνη δράση που είχαν στο νομό, ήταν η σύλληψη ενός καλαμποκλέφτη.



DIANOIKSEIS_ODON

Σε δύο νέες διανοίξεις οδών στην πολεοδομική ενότητα της επέκτασης των Ευαγγελικών
(στις οδούς Άνδρου και Γ΄ Πάροδο Δημοσθένους), προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του δήμου Κατερίνης.

Στο δελτίο τύπου που λάβαμε, σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας «για την άψογη συνεργασία που έχουν, προκειμένου να προχωρούν γοργά οι διανοίξεις».
Συμπέρασμα, οι αντιδημαρχίες του δήμου Κατερίνης συνεργάζονται. Θα μπορούσαν, φαίνεται, και να μη συνεργάζονται.



A1_8-10

Δύο από τα θέματα που απασχολούν την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είναι οι υψηλές τιμές των διοδίων και θα μελετηθούν τρόποι για τη μείωσή τους χωρίς να θιγούν οι εταιρίες που έχουν αναλάβει τα έργα με συμβάσεις παραχώρησης, ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος Υπουργός Υποδομών Δ. Ρέπας.

Σαφής και ξεκάθαρος ο υπουργός… Καμία νύξη για κατάργηση διοδίων, παρά μόνο για μείωση τιμών, «χωρίς να θιγούν οι εταιρίες». Όπερ σημαίνει, ότι η όποια μείωση προκύψει τελικώς στην τιμή των διοδίων, θα προέλθει από τη μείωση του ποσοστού που εισπράττει το Κράτος από τα διόδια.



Επειδή όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, οι πρόσφατες εκλογές κατέδειξαν κάτι ακόμη πέραν των άλλων.
Η μικρή επιρροή ιστορικών (πλην παροπλισμένων) στελεχών, οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους, είτε με προσωπικό αγώνα προσπάθησαν να αναδείξουν πρόσωπα της αρεσκείας τους ή να «χτυπήσουν» πρόσωπα μη αρεστά σ’ αυτά.
Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε κανέναν από αυτούς, παρά μόνον εκείνους που ενήργησαν παρασκηνιακά στην κατάρτιση της λίστας του κόμματός τους.
Θυμηθείτε, ποιοι είπαν και τι για υποψήφιους βουλευτές, ποιοι έδωσαν αγώνα για να στηρίξουν κάποιους και ποιοι φρόντισαν να «κόψουν» αξιόλογα πρόσωπα από τις λίστες και θα καταλήξετε σε χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που πέρασαν από σημαντικές θέσεις και άφησαν τη σφραγίδα τους (καλώς ή κακώς) στον τόπο μας.



Δηλαδή τώρα που έγινε η Άντζελα, υφυπουργός Πολιτισμού/Τουρισμού, να περιμένουμε να δούμε τον Τόλη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή στη Λυρική Σκηνή;



A4_8-10«Τα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για τη θωράκιση της χώρας πρέπει να αξιοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας» τόνισε σε ημερήσια διαταγή τους προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος.

Δεν κατάλαβα… τα «στελέχη» έβαζαν μέχρι τώρα τις υπογραφές τους για τις προμήθειες όπλων ή οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου; Από τα «στελέχη» το πολύ-πολύ να ζητήσεις να κάνουν οικονομία στο χαρτί υγείας…



A5_8-10Δεν φτάνει που φεύγει ο Καραμανλής, παραιτήθηκε και ο Ζαγοράκης!
Οι ΠΑΟΚτσήδες πάντως δεν πρέπει να ανησυχούν για τον αντικαταστάτη του (όπως και οι νεοδημοκράτες), καθότι όλο και σε κάποια πρωινή εκπομπή θα εκδηλώσει επιθυμία ανάληψης της προεδρίας του ΠΑΟΚ, ο Ψωμιάδης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: