Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Γ. Βαρδινογιάννης: Δικαίωση η απόφαση του ΣτΕ


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στη πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την έναρξη των εργασιών στο Βοτανικό για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και έκανε λόγο για δικαίωση των προσπαθειών.

«Σήμερα είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας. Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλαμε μέχρι σήμερα και ξεκαθαρίζει μια για πάντα το νομικό πλαίσιο γύρω από την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Προσβλέπουμε στην αρωγή, για την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων, της νέας κυβέρνησης και τους δήμου Αθηναίων», δήλωσε ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ.

Από τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ προκύπτει ότι μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου, του πάρκινγκ και των εμπορικών χώρων του γηπέδου χβρίς κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 22 αναφέρει: «... ως εκ τούτου η χωροθέτηση των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων με το προβλεπόμενο γι αυτές ποσοστό εμπορικών και λοιπών σχετικών με αυτές χρήσεων και τους αναγκαίους χώρους στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου του Βοτανικού, αφού προηγουμένως εξετάσθηκαν και αποκλείσθηκαν οι περιοχές του Γουδή, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, και του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό ως περιοχές Μητροπολιτικού Πάρκου, δεν αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος».

Αντιθέτως το ΣτΕ δεν επιτρέπει την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου αλλά και του εμπορικού κέντρου του Μπάμπη Βωβού. Μάλιστα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει αντίδραση από τον τελευταίο, καθώς οι νομικοί του εκπρόσωποι έχουν στα χέρια τους την απόφαση του ΣτΕ και τη μελετούν.

Πηγή: www.goal.com/gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: