Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει νέα ενημέρωση για τα 500 εκατομμύρια Ευρώ.

Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009 Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel

Με την ΄΄πλάτη στον τοίχο΄΄ ενημερώνεται η νέα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agroschannel η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου , νέα......

ενημέρωση για το πακέτο των 500 εκατομμυρίων Ευρώ . Η Κα Μπατζελή μιλώντας στο Agroschannel στη προεκλογική περίοδο , είχε τονίσει οτι η Επίτροπος, κα Μποέλ, έχει ρίξει δύο φορές «κίτρινη» κάρτα στη χώρα μας για το «πακέτο» των 500 εκατ. € του κ. Χατζηγάκη. Δύο φορές ζήτησε η Επιτροπή στοιχεία από τη χώρα μας που να αιτιολογούν επαρκώς τα 500 εκατ. σαν αποζημιώσεις και όχι σαν κρατική ενίσχυση. Και τις δύο φορές τα στοιχεία που στάλθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκή. Προσωρινά το θέμα έχει παγώσει, γιατί η Επιτροπή δεν θέλει να εμπλακεί στην προεκλογική αντιπαράθεση, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι με το «καλημέρα σας» είναι ένα από τα θέματα που ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Δε θεωρώ ότι ήταν λάθος τα χρήματα που δόθηκαν. Πιθανά έπρεπε να δοθούν και περισσότερα. Αυτό που ήταν λάθος ήταν ο χρόνος που δόθηκαν (την επομένη των κινητοποιήσεων), ο τρόπος που δόθηκαν (τα περισσότερα χρήματα πήγαν στη Θεσσαλία, ενώ αποκλείστηκαν τομείς που πράγματι είχαν ανάγκη, όπως ο τομέας της κτηνοτροφίας) και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε. Ακόμα και ο κ.Χατζηγάκης στην πρώτη φάση μίλαγε δημόσια για επιδοτήσεις και στη συνέχεια, όταν πήγε στις Βρυξέλλες αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος τόνισε οτι η νέα Υπουργός γνωρίζει τα προβλήματα των αγροτών και τα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησαν απο την Κα Μπατζελή , να ζητήσει παράταση απο τις Βρυξέλλες μέχρι και το τέλος Μαίου του 2010 για την ψηφιοποίηση. Απο την πλευρά της η νέα Υπουργός τόνισε οτι θέλει να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ και να στηρίξει την Κτηνοτροφία .

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: