Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ
 



Και ξαναπήγαμε στον Αλμούνια. Βρε καλώς τα. The game is over. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.
***
Μας πήραν χαμπάρι. Είχαμε εκείνη την καθηγητάρα τον London School of Economics υπουργό, τον στείλαμε στις Βρυξέλλες και πιάσαμε τον παπά απ’τ’ άγραφα.
***
Είδαμε κι απόειδαμε, τον στείλαμε για περισυλλογή και μας προέκυψε και συγγραφέας, ώσπου η Α’ Αθηνών τον έστειλε στον αγύριστο, να ησυχάσει και η πατρίς.
***
Για τον Αλογοσκούφη βέβαια μιλάμε που πέρασε στην ιστορία ως ο πλέον άσχετος υπουργός Οικονομικών παρά το πλούσιο βιογραφικό του.  Γιώργο, φοβού τα ....βιογραφικά, college φέροντα.
***
Και περάσαμε στον Παπαθανασίου. Εδώ τα βρήκαμε τα λεφτά. Έμπορος σου λέει, θα ξέρει από παζάρια, τον στέλνουμε στον Αλμούνια. Τον τούμπαρε τον άνθρωποι και γύρισε στην πατρίδα με τιμές όπως ο Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ.
***
Όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Οι οφσορίτες, οι Αγιορείτες, οι αγιογδύτες και οι πάσης φύσεως γδάρτες της ελληνικής οικονομίας συνέχισαν το μεγάλο πάρτυ.
***
Πήρε ανάποδες ο Παπαθανασίου, πάει στο μεγάλο αρχηγό Καρά-αμάν-αμάν και του λέει: Πρόεδρε, μπατιρίσαμε, πάμε για εκλογές, γιατί ο Αλμούνια θα μας κόψει τον πισινό.
***
Άλλο που δεν ήθελε ο Καραμανλής, σφυρίζει κλέφτικα τρις και πλακώνει ο Σαρακατσάνος με τη Ντόρα για τα «ζωή σε λόγου σας».
***
Πήρε ύφος ο Καρα-αμάν-αμάν και τους λέει ότι ήρθε η ώρα να παραδώσουν τα τεφτέρια, να τα πάρει ο Γιώργος για να δει τι εστί Αλμουνιοτόμαρο.
***
Ήθελε δεν ήθελε ο Γιώργος πήρε τις εκλογές με 10,5% διαφορά, δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος ούτε ο Καραμανλής που ναι μεν ήθελε να χάσει αλλά όχι να τους πάρει τα σώβρακα ο Γιώργος.
***
Βγήκαν τότε οι άλλοι μισοί σεμνοί και ταπεινοί, τα φόρτωσαν στο Σουφλιά. Καλύτερα να μας έπαιρνε τα σώβρακα ο Αλμούνια παρά ο Γιώργος. Στερνή μου γνώση.
***
Κάπως  έτσι έγινε η μετάβαση από το 6% του Παπαθανασίου στο 12% του Παπακωνσταντίνου. Και παίρνει ο νέος υπουργός το τεφτέρι του Καραμανλή και πάει στον Αλμούνια. The game is over. Σε ελεύθερη μετάφραση, στα τσακίδια.
***
Αυτή είναι η σοβαρή πλευρά της ιστορίας. Η εύθυμη είναι ότι ο Παπαθανασίου ξαναβγήκε βουλευτής ότι ο Αλογοσκούφης πάει να διδάξει στο London School και ο Καραμανλής βαρέθηκε να δευτερολογήσει στη βουλή.
***
Και υπάρχει η ακόμη πιο εύθυμη. Η Ντόρα θέλει να επανιδρύσει το κράτος επαγγελλόμενη τώρα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Θέλει να τα αλλάξει όλα.
***
Σαμαράς και Αβραμόπουλος βιάζονται να φέρουν τη Ν.Δ. στην εξουσία, γιατί ο τόπος μέσα σε 10 μέρες βάλτωσε.
***
Ίσως το πιο σοβαρό νέο που άκουσα τον τελευταίο καιρό είναι η υποψηφιότητα του Ψωμιάδη. Το’χει η λαϊκή δεξιά. 

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: