Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Με τις ευλογίες του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα


ME_TIS_EYLOGIES
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικο,ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκαν ο Αρχηγός του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης κ. Κατιρτζής Δημήτριος με τους Υπαρχηγούς κ. Καρυπίδου Παναγιώτα και κ. Οικονόμου Ναούμ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο.... κ. Κατιρτζής ανέφερε στον Σεβασμιότατο, ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της 1ης Σχολής Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στην Κατερίνη διάρκειας 182 ωρών, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και επέτυχαν στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις 23 από του 25 μαθητευόμενους.
Τόνισε δε, ότι οι επιτυχόντες παρακολουθούν το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης, που είναι η πρακτική εξάσκηση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης η διάρκεια της οποίας είναι 105 ώρες.
Στο σημείο αυτό ο κ. Κατιρτζής αναφέρθηκε στην αμέριστη συμπαράσταση και άμεση ανταπόκριση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Παπαδημόπουλου Δημήτριου και στην φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.
Κατόπιν η κ. Καρυπίδου με τον κ. Οικονόμου ενημέρωσαν τον Σεβασμιότατο για το μεγάλο εθελοντικό έργο που προσέφεραν οι εθελοντές Σαμαρείτες από την έναρξη της Σχολής μέχρι σήμερα.
Ο Σεβασμιότατος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και βαθειά συγκινημένος έδωσε της ευλογίες του για την έναρξη της καινούργιας Σχολής στις 19 Οκτωβρίου 2009.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: