Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ραγκούσης: Αξιοκρατία και ισονομία παντού

ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2009


Μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της ολομέλειας του ΑΣΕΠ, στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο Γ. Ραγκούσης σημείωσε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι "αξιοκρατία και ισονομία παντού", ενώ τόνισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αναβάθμισή του ΑΣΕΠ.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι οι .....συμβασιούχοι έργου δεν θα καταργηθούν αμέσως, αλλά θα είναι συνεχώς μειούμενος ο αριθμός τους, δίνοντας προς την Ανεξάρτητη Αρχή την κατεύθυνση για λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων και περισσότερες μόνιμου προσωπικού.
Πρόσθεσε ότι για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ το θέμα θα εξεταστεί διότι, αν μεν καταργηθούν άμεσα, τότε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου.
Επίσης, για το θέμα της μοριοδότησης ο κ. Ραγκούσης τόνισε, "ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αίσθημα δικαιοσύνης όλες τις εκκρεμότητες".
"Πρέπει -πρόσθεσε- να κάνουμε κάτι για όλα αυτά τα παιδιά και κυρίως για αυτά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και στερούνται τη μοριοδότηση του 50% στους διαγωνισμούς. Αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, σύμφωνα με τις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας".
Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται και οι προαγωγές των Γενικών Διευθυντών στο Δημόσιο, ενώ παράλληλα άκουσε από τα μέλη της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ όλες τις τοποθετήσεις για την αναβάθμιση του ρόλου της Αρχής και την απλούστευση των διαδικασιών στις προσλήψεις.
Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστούν  όσες προσλήψεις Stage έγιναν προεκλογικά, σημειώνοντας ότι "για την τύχη των όσων εργάζονται θα υπάρχει διαβούλευση". Ο κ. Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για όσους εργάζονται σε καθεστώς stage στον ιδιωτικό τομέα.
Αντίδραση Μπακογιάννη- Σαμαρά
"H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος επίλυσης του θέματος" τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: "Συνθλίβοντας τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων δεν μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα, φωτίζεται απλώς το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ".ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: