Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Ένας μαύρος χαμός γίνεται με τα stage. Άνοιξε ο ασκός του αιόλου με τις δηλώσεις Ραγκούση και από χθες χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίνε αυτοί οι νέοι. Και πάλι αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο καθώς φαίνεται.
Πολύς ντόρος είχε γίνει και προεκλογικά με τα προγράμματα stage. Θυμάμαι και την επίσκεψη Βερναδάκη εδώ και τις καταγγελίες τότε του βουλευτή Γ.Αμοιρίδη, περί ρουσφετολογικών κριτηρίων.
Τότε έκανε πως έπεφτε από τα σύννεφα ο Βερναδάκης. Δεν το είχε ξανακούσει. Σήμερα το θέμα επανέρχεται και αναμένονται εντός των ημερών και οι πρώτες αντιδράσεις.
Πάμε στο φράγμα της Μόρνας. Τελικά έχει ή δεν έχει μείωση. Ένα –ένα να τα ξεκαθαρίζουμε.
Άλλο έχει μείωση αλλά…. κι άλλο δεν έχει μείωση.
Διότι από διευκρίνιση σε διευκρίνιση, εγώ πάλι δεν κατάλαβα ακριβώς τι γίνεται.
Ντόρα ξεκάθαρα λένε οι γαλάζιοι υποστηρικτές της. Φράγμα ξεκάθαρα λέω εγώ και άντε επιτέλους να μιλήσουμε ελληνικά και να συνεννοηθούμε.
Πάμε και στον Όλυμπο. Ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας με την «παράνομη» κατασκευή εντός κτιρίου στην περιοχή ευθύνης της Θεσσαλίας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Έχουν γίνει αναφορές, επιστολές, δηλώσεις, καταγγελίες στον τοπικό τύπο, παίρνουν θέση αρμόδιοι και μη αλλά παρόλα αυτά….το άκρον άωτον του παραλόγου η κατασκευή συνεχίζεται.
Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνουν αγαπητοί μου και πουθενά αλλού. Μόνο στην Ελλάδα.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαβεβαιώνει τον Φορέα Διαχείρισης ότι πρόκειται να κατεδαφιστεί και αυτό ..συνεχίζει να χτίζεται.
Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός, τότε τι ακριβώς είναι;
Έκλεψαν λέει το περίστροφο αστυνομικού το Σάββατο στην Κατερίνη. Ποιος το λέει; Ο ΑΝΤ1 το λέει.
Ναι, ναι… ο ΑΝΤ1 το λέει γιατί επικοινώνησε συνάδελφος χθες εξ Αθηνών από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη να μου ζητήσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.
Τι να του πω του ανθρώπου; Του είπα λοιπόν την αλήθεια…. Ξέρετε, εμείς εδώ στην Κατερίνη….χαμπάρι δεν έχουμε για το γεγονός.
Δεν έχουμε ούτε ανακοίνωση. Δεν έχουμε το παραμικρό φίλε μου του λέω. Θα προσπαθήσω να μάθω και θα σου πω.
Δεν γέλασε αμέσως, κρατήθηκε. Βέβαια θα είπε από μέσα του «δημοσιογραφάκια της δεκάρας…μου κρατάτε και εφημερίδα και έχετε και τον τίτλο….»
Τι να σου πω φίλε μου. Εδώ μας μεταχειρίζονται σαν ηλίθιους.  Αστους ρε…αν δεν το μάθουν τυχαία…σιγά μην τους το πούμε εμείς.
Έτσι λοιπόν θα σας ενημερώνουμε μόνο για τις επιτυχίες της αστυνομίας και όχι για τα συμβάντα.
Κάποτε είχαμε και δελτίο συμβάντων. Τώρα δεν έχουμε ούτε δελτίο. Συμβάντα έχουμε αλλά άλλου παπά ευαγγέλιο είναι αυτό.
Καλά λένε κάποιοι παλαιότεροι συνάδελφοι. Άσε …δεν θα το πω. Θα περιμένω σήμερα το πρωί την εκπομπή του Παπαδάκη, να δω τι συνέβη στην πόλη που ζω και θα σας ενημερώσω.
Ευχαριστούμε πάντως για τη συνεργασία την Αστυνομική Διεύθυνση. Σας είμαστε υπόχρεοι.
Έχω άλλο μέτωπο σήμερα; Όχι. Έχω μόνο την βάση της Ν.Δ. να διαμαρτύρεται που την αποκαλούν «βάση» και τη θεωρούν και «χαζή».
Κι εγώ τους το λέω. Η βάση είναι οι πολίτες που σας εμπιστεύονται και δεν είναι καθόλου χαζοί.
Δεν χρειάζονται την καθοδήγησή σας. Μάλλον εσείς θα πρέπει να τους ακούσετε, αφού πρώτα καθαρίσετε λίγο τα αυτιά σας.
Διόδια εδώ, διόδια εκεί…τι έγινε ρε παιδιά με τα διόδια; Αντε να τελειώνουμε. Να τα γκρεμίσουμε, να τα καταργήσουμε, να τα μειώσουμε αλλά τέλος πάντων κάτι να κάνουμε.
Και τώρα …να δείτε που πρώτοι στον αγώνα και τις δυναμικές κινητοποιήσεις θα είναι όλοι εκείνοι που έλεγαν…ας το συζητήσουμε, ας το δούμε…δεν είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις.
Κοίτα να δεις ρε …πως αλλάζουν οι καιροί.
Καλή μας ημέρα. 

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: