Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο Πέμπτη Πιθανό έκτακτο Εurogroup για Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου

Πιθανό έκτακτο Εurogroup για Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου
 
 
Το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα, στις 11 Φεβρουαρίου, παραμονή της.. Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σχεδιάζει ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο Πέμπτη, μετά την συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ.
Η συνεδρίαση, εάν πραγματοποιηθεί, θα προετοιμάσει τη συζήτηση την επόμενη μέρα σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών. Ο κ. Ντέϊσελμπλουμ προσανατολίζεται στη διεξαγωγή αυτής της συνεδρίασης γιατί θέλει να μεταφέρει στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο τη συζήτηση για την Ελλάδα, αλλά και την επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος. Στις 16 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Εurogroup.
Όπως είναι γνωστό η δίμηνη παράταση του μνημονίου τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου και αν δεν υπάρξει νέα παράταση ή νέο πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.
Οι εταίροι υποστηρίζουν μια παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο μια παράταση έχει όρους, τους οποίους θα πρέπει να αποδεχθεί η κυβέρνηση, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι δεδομένο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ/ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: