Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ιταλία: Η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για τη συνάντηση Πάντοαν-Βαρουφάκη

Ιταλία: Η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους 
Ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, για τη χθεσινή συνάντηση, στη Ρώμη, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν....


«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μια περίπου ώρα. Ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις γενικές γραμμές των πρωτοβουλιών οικονομικής πολιτικής που η ελληνική κυβέρνηση εννοεί να ακολουθήσει» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ο υπουργός Πιερ Κάρλο Πάντοαν υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί σαφώς έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και συμπλήρωσε ότι η προσοχή στην ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να δημιουργηθεί νέα απασχόληση στην χώρα, συμβάλλοντας στο να ξεπεράσει, ο ελληνικός λαός, την δύσκολη κοινωνική κατάσταση, αποτέλεσμα της κρίσης».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, τέλος, τονίζεται ότι ο υπουργός Πάντοαν αναφέρθηκε και στον κεντρικό ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης είναι συγκεκριμένες αρχές που εφαρμόζονται μαζί. Το Γιουρογκρουπ και το Εκοφιν είναι τα θεσμικά όργανα στα οποία κάθε χώρα μέλος μπορεί να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα βρεθούν κοινές λύσεις, προς όφελος όλων».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: