Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΣΟΚ Ζυμώσεις για θέσεις και ηγεσία

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6VNTw47ZGXO82AGYs8do6kkDkyEQIRciqM-wQxQCunXN19ckp 

Διαφωνίες για την πορεία και το στίγμα του ΠΑΣΟΚ διατυπώνονται εντός του κόμματος, την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί τη συντεταγμένη διαχείριση της...
εκλογικής ήττας ενόψει και του συνεδρίου της άνοιξης.
Του Φ. Δεργιαδέ
Αύριο, στις 2.30 μ.μ., θα συνεδριάσει στη Βουλή υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθεί αφενός το εκλογικό αποτέλεσμα, αφετέρου η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στο θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη ο Ευ. Βενιζέλος απέρριψε το σενάριο της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεων του κόμματός του. Σε ό,τι αφορά τις μέχρι τώρα κινήσεις και διαθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, η Χ. Τρικούπη ασκεί κριτική και όσον αφορά το χρέος επιμένει στην ολοκλήρωση της “μόνης ασφαλούς εθνικής στρατηγικής για τη χώρα” και “στα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουν για την περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους”.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ
Ωστόσο στο εσωκομματικό τοπίο του μετεκλογικού ΠΑΣΟΚ η εξαγγελία για τη διεξαγωγή συνεδρίου το Μάιο έχει ανοίξει τους πρώτους κύκλους συζήτησης και ζυμώσεων μεταξύ των στελεχών που εμφανίζονται να διεκδικούν ρόλο και θέση στο… νέο ΠΑΣΟΚ.
Χθες ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που φέρεται ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διαφώνησε ανοιχτά με τη Φώφη Γεννηματά για εκλογή ηγεσίας πριν από το συνέδριο, ζήτησε πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει θέσεις και σχολίασε ότι “εμείς ως ΠΑΣΟΚ στηρίζουμε την κυβέρνηση στη νέα αυτή διαπραγμάτευση, αλλά πρέπει να ξέρουμε το σχέδιο”.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι, “επειδή κάποιοι προσπαθούν να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πρώτα θα γίνει συνέδριο, θα οριοθετηθεί η παράταξη, ποιος είναι ο προσανατολισμός της και μετά θα συζητήσουμε τα πρόσωπα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι αλλάζοντας μόνον τον αρχηγό και αφήνοντας τις ίδιες πολιτικές και τις ίδιες θέσεις το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει, για μένα είναι μία λάθος αντίληψη και δεν με αφορά”.
Σχετικά με τη στάση έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει τη μηδενιστική στάση, τη ρητορεία της καμένης γης και την καταστροφολογία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια εντός μνημονίου και πριν από αυτό”.
Για ένα νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ από όσους πιστεύουν στη μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έκανε λόγο χθες ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, που δηλώνει “παρών” στις εσωκομματικές διεργασίες. “Χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με νέο αρχηγό, νέα οργανωτική δομή και νέα πολιτικά και ιδεολογικά προτάγματα. Για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητά το τουλάχιστον 20% του ελληνικού λαού”, σημείωσε.

ANOIΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε διαδικασίες εκλογικού απολογισμού και σχεδιασμού ενόψει του συνεδρίου της άνοιξης εισέρχεται σταδιακά και το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.
Αύριο το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης παρουσία των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στην α’ περιφέρεια με θεματική ατζέντα κυρίως γύρω από τις εκλογές. Ανάλογη συζήτηση θα γίνει και την Παρασκευή στην ολομέλεια της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο υπάρχουν και εισηγήσεις για μία πιο ανοιχτή απολογιστική διαδικασία. Χθες το μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης έστειλε επιστολή στη γραμματεία της Ν.Ε., ζητώντας να συγκληθεί άμεσα η νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει μία ανοιχτή συζήτηση για τις επιδόσεις στις πρόσφατες εκλογές.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ Φταίνε ο ΓΑΠ και οι συνεργοί του
Στον Γ. Παπανδρέου επέρριψε την ταπεινωτική, όπως είπε, ήττα του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Με εμφανή την πίκρα του που δεν εξελέγη βουλευτής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε επιστολή του προς τους συμπολίτες του τονίζει ότι για το αποτέλεσμα, το χειρότερο από το 1974, με το ΠΑΣΟΚ να καταλαμβάνει την 7η θέση πανελλαδικά, την ευθύνη ακέραια “φέρει ο άνθρωπος που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ όσο κανένας άλλος πολιτικός στα 40 χρόνια της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτός κι οι συνεργοί του με την αδιανόητη και ακατονόμαστη πράξη τους να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ παραμονές εκλογών”.
Ωστόσο, τονίζει ότι “θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να δώσουμε δύναμη και ορμή στη Δημοκρατική Παράταξη, με κορμό το ΠΑΣΟΚ. Το μέλλον μάς περιμένει”. Για το τελευταίο έχει κάποιες πληροφορίες;
http://www.makthes.gr/news/politics/133267/

Δεν υπάρχουν σχόλια: