Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Συλλυπητήρια Ομπάμα προς την οικογένεια του Ιορδανού πιλότου

 

Νωρίτερα, ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε πει πως το βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος και εικονίζει τον Ιορδανό ...
πιλότο να καίγεται ζωντανός αποδεικνύει τη «βαρβαρότητα» του Ισλαμικού Κράτους.
  
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου Ιορδανού πιλότου Μάαζ ελ Κασάσμπεχ εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα και δεσμεύτηκε ότι ο υπό αμερικανική ηγεσία διεθνής συνασπισμός θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον ελ Κασάσμπεχ για την ανδρεία του και είπε ότι βρισκόταν «στην πρωτοπορία της προσπάθειας να νικηθεί η απειλή» που αντιπροσωπεύουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Σήμερα, ο συνασπισμός παλεύει για τον καθένα που έχει υποστεί την απανθρωπιά του Ισλαμικού Κράτους. Είναι η μνήμη τους που μας κάνει όπως και τους εταίρους του συνασπισμού μας με απτόητη αποφασιστικότητα να θέλουμε να δούμε το Ισλαμικό Κράτος και την απεχθή ιδεολογία του να εξοστρακίζεται στα βάθη της ιστορίας» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε πει πως το βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος και εικονίζει τον Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός αποδεικνύει τη «βαρβαρότητα» του Ισλαμικού Κράτους. Εφόσον είναι αυθεντικό, υπογράμμισε, το βίντεο αυτό αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της «αγριότητας και της βαρβαρότητας» των τζιχαντιστών.

«Η ιδεολογία τους, όποια κι αν είναι, έχει χρεοκοπήσει», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: