Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Bild: Μυστική συμφωνία Γιούνκερ με την Ελλάδα;

bild-mustiki-sumfwnia-giounker-me-tin-ellada 

Γιατί ο Γιούνκερ συναινεί στην κατάργηση της Τρόικας; Η γερμανική Bild δίνει την δική της εκδοχή και συνδέει τα LuxLeaks με την στάση του προέδρου της Κομισιόν...

Το ερώτημα θέτει η γερμανική Bild αναπτύσσοντας μια νέα θεωρία για την ελαστική όπως την χαρακτηρίζει στάση του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέναντι στην Ελλάδα και την προθυμία του να συναινέσει στην κατάργηση της Τρόικας. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκαλεί τα μέλη του κόμματός του στην Ευρώπη, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild καθώς όπως λέει καθημερινά σχεδόν δίνει συνεντεύξεις για το πως θα επιλυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας. Σήμερα συναντάται με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιούνκερ θέλει τη κατάργηση της Τρόικας και όταν μιλά γι αυτό «ακούγεται» σχεδόν σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη. Παρά τις αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο από μέλη του κόμματος του, ο κ Γιούνκερ είναι ελαστικός. Αν και αποκλείει το κούρεμα θεωρεί πιθανές άλλες διευκολύνσεις σε επίπεδο αρχής και συμφερόντων παρά το κόστος δισ που θα κληθεί να πληρώσει η Γερμανία.
Γιατί όμως ο κ Γιούνκερ εμφανίζεται ξαφνικά τόσο γενναιόδωρος; Ο κ Γιούνκερ επιδιώκει να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο Γιούνκερ, αναφέρει η Bild, χρειάζεται επειγόντως αυτή τη στήριξη καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής κολοσσών με την διευκόλυνση του Λουξεμβούργου τα χρόνια της θητείας του Γιούνκερ. Το σκεπτικό του Γιούνκερ είναι ότι ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Ο Τσίπρας τον Γιούνκερ και ο Γιούνκερ τον Τσίπρα. Ετσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που πληρώνουν τα προγράμματα διάσωσης.

http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: