Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ» Δριμεία επίθεση Πάγκαλου σε Βαρουφάκη: «Αθλιο» να μη βάζει το πουκάμισο μέσα, «αγένεια» να έχει το χέρι στην τσέπη

Δριμεία επίθεση Πάγκαλου σε Βαρουφάκη: «Αθλιο» να μη βάζει το πουκάμισο μέσα, «αγένεια» να έχει το χέρι στην τσέπη
 
Δριμεία επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όχι μόνο για την οικονομική πολιτική αλλά και για τις στυλιστικές του επιλογές, ενώ καταλόγισε αγένεια στον νέο υπουργό Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα fm είπε για τον Γ. Βαρουφάκη και το στυλ του:

Θεωρώ ότι αυτό που είναι ενοχλητικό είναι η αγένεια του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η οποία επιδεικνύεται με διάφορους τρόπους. Κατ' αρχήν, ότι δεν βάζει του πουκάμισο μέσα. Αυτό είναι άθλιο. Ή το βάζεις μέσα ή δεν το φοράς. Πας στη Ντάουνινγκ Στρητ, προσαρμόζεις το ντύσιμό σου με εκείνο του οικοδεσπότη σου. Όταν όλοι φοράνε γραβάτες, δεν πας με τις παντόφλες. Το δεύτερο είναι ότι συνεχώς έχει το χέρι στην τσέπη. Δεν ξέρω τι είναι, να πάει σε έναν ψυχίατρο! Είναι αγενέστατο να έχεις το χέρι στην τσέπη και δεν θέλω να επαναλάβω αυτό που μας έλεγε ο γυμναστής μας στο Βαρβάκειο «κωλόπαιδα, βγάλτε το χέρι από την τσέπη γιατί ξέρω τι πιάνετε εκεί μέσα».
Και το τρίτο και χειρότερο είναι ότι βγαίνει ο κ. Βαρουφάκης έμπλεως εαυτού και δεν συστήνει κανέναν από τους ομολόγους του. Όταν βγήκε αυτός ο Ντάισελμπλουμ – πώς τον λένε – από το ασανσέρ, τον πήρε και έφυγαν και πέρασε δίπλα από τον Σταθάκη και τον Τσακαλώτο και τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια! Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να τους συστήσει στον Ντάισελμπλουμ, διότι ήταν άγνωστοι σ' αυτόν. Έπρεπε να του πει ότι είναι υφυπουργοί κτλ. Χθες, για να το ξεπεράσει αυτό ο Τσακαλώτος, φόρεσε ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ και έκανε διάφορα αστειάκια (σ.σ.: στη συνάντηση με τον Σαπέν). Είναι δυνατόν ο ΥΠΟΙΚ, δηλαδή ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος για τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας που η ίδια η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και λέει ότι τα 2/3 του πληθυσμού είναι φτωχοποιημένα και όμως αυτός να ασχολείται μόνο με το ντύσιμό του; Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Φαντάζομαι ότι ο κ. Βαρουφάκης για μένα π.χ. θα τα απαιτούσε, γιατί εγώ ντύνομαι στο Αιγάλεω, στο ειδικό κατάστημα Big Men, που είναι για τους χοντρούς.
Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:
Ξέρω ότι αυτή η πολιτική θα αποτύχει παταγωδώς και θα εφαρμοστεί το σχέδιο Β του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ποτέ ομολογήσει και παραδεχθεί και είναι η πτώχευση. Βλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο το σχέδιο Β. Πτώχευση. Δεν θα μπορέσει να πληρώσει το κράτος τα οφειλόμενα, ακόμη και τους μισθούς και τις συντάξεις, και επειδή θα πρέπει να πληρώσει κάτι, θα επανέλθει στη δραχμή αυτοβούλως η Ελλάδα, για να μπορέσει να δώσει κάτι στους υπαλλήλους του Δημοσίου. Βλέπετε κάτι άλλο σαν λύση; Θα δώσει στο λαό δημοψήφισμα; Πτώχευση σημαίνει ότι θα έλθει το κράτος στις 29 ή στις 31 του μήνα και θα πει ότι δεν μπορεί να δώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του επόμενου μήνα, διότι δεν έχει άλλα χρήματα. Η συνέχεια σ' αυτήν την προσπάθεια είναι αυτή, εκτός και αν γίνουν και άλλες κωλοτούμπες.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: