Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Rehn: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είναι δεσμευμένοι για συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

Rehn: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είναι δεσμευμένοι για συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.. και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο πρώην Επίτροπος τόνισε ότι "δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στα εσωτερικά σας" και πρόσθεσε πως επειδή "είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια".

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Παπαδημούλη μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:
"Κύριε Ρεν αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανότατα επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;"
Ακολουθεί η απάντηση του Rehn:
"Ευχαριστώ για την ερώτηση κύριε Παπαδημούλη. Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα πάλι αυτές αυξάνονται. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια".
http://www.xrimaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: