Τσιγγάνα τραγουδίστρια κατά Beyonce για «κλεμμένο» τραγούδι.ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ


Τσιγγάνα τραγουδίστρια κατά Beyonce για «κλεμμένο» τραγούδι Σε μπελάδες έβαλε το τραγούδι Drunk in Love τη διάσημη αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce, καθώς μία συνάδελφός της από την..
Ουγγαρία, τσιγγάνικης καταγωγής, κατέθεσε αγωγή εναντίον της ότι αντέγραψε ένα λαϊκό τσιγγάνικο τραγούδι.
Το «Drunk in love» που είναι υποψήφιο για τα Grammy, ανοίγει με μια τσιγγάνικη μελωδία που τραγουδιέται a cappella και κατόπιν εισάγεται η φωνή της Μπιγιονσέ και ο γνωστός ποπ ρυθμός.

Τσιγγάνα τραγουδίστρια κατά Beyonce για «κλεμμένο» τραγούδιΣτην καταγγελία της που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Μόνικα Γιάχους Μιτσούρα γνωστή περισσότερο ως Μίτσου αναφέρει ότι η μελωδία στο τραγούδι της Μπιγιονσέ κλάπηκε από ένα δικό της τραγούδι του, που ηχογραφήθηκε το 1995, το "Bajba, Bajba Pelem".

Αυτό το παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι μιλά για την «απώλεια της ελπίδας, όταν ένα άτομο «δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται κανέναν».

Η Μίτσου λέει ότι τόσο η Μπιγιονσέ όσο και ο σύζυγός της, ράπερ Jay-Z που συνυπογράφουν το τραγούδι Drunk in Love δεν ζήτησαν την άδειά της να χρησιμοποιήσουν το τσιγγάνικο ρεφρέν.

Στην αγωγή δεν προσδιορίζει ένα σαφές ποσό αποζημίωσης ενώ το διάσημο ζευγάρι των αμερικανών καλλιτεχνών δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Το άλμπουμ της Μπιγιονσέ όπου περιέχεται το Drunk in Love, έχει πουλήσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και είναι υποψήφιο ως το άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία Grammy.

ΕΘΝΟΣ