Μηλιός: Κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη


Μηλιός: Κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη 
Το Φεβρουάριο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής..
της Κουμουνδούρου, Γιάννης Μηλιός, υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να τιμωρήσει την Ελλάδα για τυχόν αλλαγή πολιτικής, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν πυροβολεί τα πόδια του και κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μηλιός εκτίμησε πως η αντίδραση της Ευρώπης στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα αντανακλά μόνο τις σκληρές θέσεις της Γερμανίας, καθώς δεν πρόκειται για «διμερές θέμα» Αθήνας-Βερολίνου, αλλά θα ληφθούν υπόψη επίσης τα συμφέροντα των υπολοίπων κρατών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά με σύνδεση της αξιολόγησης με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο κ. Μηλιός κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πως «έφυγε από την ουδετερότητα που πρέπει να τηρεί» και «υιοθέτησε την κινδυνολογία της κυβέρνησης». Όπως μάλιστα ανέφερε, παρά την κινδυνολογία «οι τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων».

Ο κ. Μηλιός τόνισε ότι η κυβέρνηση «πάει να επαναλάβει αυτά που έλεγε το 2012», θέτοντας δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία».
http://www.sofokleousin.gr