Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Λαμία: Δεν έχει απομακρυνθεί από την εκπαίδευση η δασκάλα που κατηγορείται ότι κλώτσησε 6χρονο μαθητή


Λαμία: Δεν έχει απομακρυνθεί από την εκπαίδευση η δασκάλα που κατηγορείται ότι κλώτσησε 6χρονο μαθητή


Λαμία: Δεν έχει απομακρυνθεί από την εκπαίδευση η δασκάλα που κατηγορείται ότι κλώτσησε 6χρονο μαθητή.Απλώς δεν διδάσκει στην.. τάξη όπου φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό.

«Αν δεν γίνει έρευνα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον», σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας - Πολλοί συμμαθητές του παιδιού επιβεβαιώνουν την καταγγελία των γονιών, ότι δηλαδή η εκπαιδευτικός κλώτσησε το παιδί
Σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας, αλλά και σε όλο το πανελλήνιο, από την καταγγελία που έκαναν γονείς μαθητή της Α' τάξης του 11ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας για βιαιοπραγία της δασκάλας σε βάρος του 6χρονου γιου τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία η δασκάλα κλώτσησε τον μικρό μαθητή, με συνέπεια να τον τραυματίσει στα πλευρά. Πάντως, η δασκάλα ισχυρίζεται πως δεν βιαιοπράγησε κατά του παιδιού και ότι ο μαθητής τραυματίστηκε λόγω πτώσης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πολλοί συμμαθητές του παιδιού επιβεβαιώνουν την καταγγελία των γονιών, ότι δηλαδή η εκπαιδευτικός κλώτσησε το παιδί. 

Όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η δασκάλα δεν έχει απομακρυνθεί με κάποιον τρόπο από την εκπαίδευση, και απλώς δεν διδάσκει στην τάξη όπου φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό.

Εξήγησε πως ο νόμος δεν προβλέπει την τοποθέτηση της δασκάλας σε αργία ή την απόλυσή της για τέτοιου είδους καταγγελία, καθώς άμεση απομάκρυνση προβλέπεται μόνον για βαρύτερες κατηγορίες, όπως η σεξουαλική παρενόχληση μαθητών.

«Αν δεν γίνει έρευνα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον», σημείωσε ο κ. Δερμετζόπουλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο ώστε να περιλαμβάνονται και άλλα αδικήματα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: