Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει θετικά την προσθήκη των ατόμων με αναπηρία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Τρίτη 04 Ιουνίου 2013
Aνακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ σχετικά με επιστολή του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την... επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Κιλκίς, η επιστολή της ΕΣΑμεΑ με το αίτημα να συμπεριληφθούν στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της πρότασης νόμου για την “καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας” και τα άτομα με αναπηρία καταδεικνύει το εύρος της απειλής που αποτελεί για την κοινωνία μας η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζιστών.

Θύματα των ναζί ήταν οι ανάπηροι, ήταν οι πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες. Σήμερα οι απόγονοί τους μιλούν για ευγονική και για "ελαττωματικά πλάσματα". 
Το ΠΑΣΟΚ βλέπει θετικά την προσθήκη των ατόμων με αναπηρία, των ψυχικά ασθενών αλλά και των ηλικιωμένων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και θα θέσει το θέμα όταν η πρόταση νόμου εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: