Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Και δεύτερος νεκρός στην Τουρκία – Τέταρτη νύχτα ταραχών – Ερντογάν σε διαδηλωτές: Είστε τρομοκράτες!




Τρίτη 04 Ιουνίου 2013

Ταραχές για ακόμη μια νύχτα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα κι άλλες... πόλεις
- Ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ ο δεύτερος νεκρός της εξέγερσης της πλατείας Ταξίμ
- Δέχτηκε σφαίρα στη διάρκεια διαδήλωσης στη νότια Τουρκία
- Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο
- Ήταν μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος
- Στο πλευρό των διαδηλωτών οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάνουν 48ωρη απεργία


Μετά τον Μεχμέτ Αϊβαλιτάς ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Τουρκία. Οι ταραχές συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα, με την αστυνομία και τους διαδηλωτές να συγκρούονται ξανά τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα αλλά και σε άλλες πόλεις.
Ο δεύτερος (επιβεβαιωμένος) νεκρός των ταραχών στην Τουρκία είναι ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ, από την Αντίκια, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Είχε δεχτεί σφαίρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και άφησε, τη Δευτέρα, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

"Τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί", μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χασάν Ακγκόλ, τον οποίο επικαλείται το NTV, ο Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την τέταρτη νύχτα ταραχών στην Τουρκία πλημμυρίζουν το διαδίκτυο. Σε μια από αυτές, ένας διαδηλωτής στέκεται στο σημείο όπου φέρεται να πυροβολήθηκε ο νεαρός άνδρας.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Twitter @RT_com  @Oguzdolar
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Twitter @RT_com @Oguzdolar
Εδώ και μέρες, η Διεθνής Αμνηστία επιμένει ότι από την περασμένη Παρασκευή, όταν ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι δυο άνθρωποι. Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και οι συλλήψεις έχουν πια ξεπεράσει τις 1.700!

«Ότι κι αν γίνει δεν υπάρχει επιστροφή» φώναζαν οι διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ στον Ερντογάν.
Για άλλη μια νύχτα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος με κάνουλες νερού.

Συμπλοκές στην Άγκυρα
Συμπλοκές στην Άγκυρα
Όλα αυτά ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να αποκαλεί τους διαδηλωτές «τρομοκράτες». Οι διαδηλωτές που υποκινούνται από αντικυβερνητικές οργανώσεις και έχουν προκαλέσει τις πιο έντονες ταραχές στην Τουρκία εδώ και χρόνια βαδίζουν «χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Διαδηλωτές βρήκαν καταφύγιο στο Ντολμά Μπαχτσέ
Διαδηλωτές βρήκαν καταφύγιο στο Ντολμά Μπαχτσέ
Ο Ερντογάν απέρριψε τις διαμαρτυρίες λέγοντας ότι αποτελούν το έργο των εχθρών του, οι οποίοι ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την επιτυχία του κόμματός του, το οποίο έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες εκλογές. «Αυτές είναι διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από εξτρεμιστικά στοιχεία. Δε θα υποκύψουμε σε αυτούς που βαδίζουν χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», είπε.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση. «Ανησυχούμε από τις αναφορές που έρχονται για χρήση υπερβολικής βίας από την πλευρά της αστυνομίας», δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: