Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στον Ευ. Μειμαράκη παραπέμπεται η «ανταρσία» της Σ. Βούλτεψη


Τρίτη 04 Ιουνίου 2013
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώτη «ανταρσία» βουλευτή στα αυστηρά μέτρα ελέγχου που ισχύουν ...
πλέον στο κοινοβούλιο για την οπλοφορία των βουλευτών.
Παρά τη σαφή εντολή για έλεγχο των ίδιων των βουλευτών και των αποσκευών τους με ηλεκτρονικά μέσα, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, αρνήθηκε να δώσει την τσάντα της για να περάσει από τις ακτίνες «Χ» που ελέγχει το περιεχόμενο.
Μάλιστα, η Σ. Βούλτεψη στην παρατήρηση του αστυνομικού ότι αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν, φέρεται να απάντησε: «Να ξεϊσχύσουν τα μέτρα». Στη συνέχεια, η κ. Βούλτεψη εξήγησε πως αρνήθηκε να δώσει τη τσάντα της για έλεγχο, τονίζοντας πως το μέτρο δεν την αφορά από την στιγμή που δεν έχει άδεια οπλοφορίας.
Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής, που απουσιάζει στο εξωτερικό, είχε δηλώσει πως όποιος αρνείται τον έλεγχο, θα έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο, ενώ θα δίνεται και το όνομά του στη δημοσιότητα. Πλέον το θέμα παραπέμπεται στον Ευ. Μεϊμαράκη, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ι. Τραγάκης. «Το θέμα θα αντιμετωπίσει αύριο ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης», δήλωσε σχετικά ο κ. Τραγάκης, στον «Real Fm». 
Η άρνηση της κ. Βούλτεψη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής. «Ο πρόεδρος της βουλής, που δήλωνε ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, γιατί δεν πέταξε έξω από τη βουλή την αναιδέστατη και προκλητική νεοδημοκράτισα Βούλτεψη; Μήπως γιατί ανήκουν στο ίδιο κόμμα; Και γιατί δεν εκλήθη άμεσα ο φρούραρχος για να εφαρμόσει τον κανονισμό;», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
«Τι περιείχε τελικά η τσάντα της Βούλτεψη και δεν έπρεπε να ελεγχθεί από τους αστυνομικούς; Να πάψει επιτέλους αυτό το αίσχος με τις βουλευτίνες της ΝΔ, που τη μία προσβάλουν αστυνομικούς και αρνούνται τους προβλεπόμενους ελέγχους και την άλλη προσέρχονται στην ολομέλεια και στις επιτροπές σε κατάσταση μέθης», προσθέτει η ΧΑ. 
Πηγή:ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια: