Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Την ευθύνη ανέλαβε αναρχική οργάνωση Ιταλία Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μετά την αποστολή των εκρηκτικών πακέτων

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

 
Τα πακέτα-βόμβες εστάλησαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη Ρώμη, μετά τις επιθέσεις με πακέτα-βόμβες στις πρεσβείες... της Χιλής και της Ελβετίας που άφησαν πίσω τους δυο τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβε ιταλική αναρχική οργάνωση, με ελληνικές αναφορές.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης την ευθύνη ανέλαβε, για την αποστολή των εκρηκτικών πακέτων, η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».
Η οργάνωση FAI είχε τοποθετήσει μέσα σε κουτί με μέντες που βρισκόταν στο πακέτο που παραδόθηκε στην πρεσβεία της Χιλής, μια προκήρυξη, γραμμένη στον υπολογιστή σε μικρό, διπλωμένο χαρτί.
Η αστυνομία της Ρώμης ζήτησε από τους υπεύθυνους των ξένων πρεσβειών, να αποφύγουν, καθ΄όλη την περίοδο των εορτών, να ανοίγουν τα γράμματα και τα πακέτα της αλληλογραφίας. Και αυτό, διότι, υπάρχει φόβος ότι μπορεί να έχουν αποσταλεί και άλλα εκρηκτικά πακέτα, που ενδέχεται να μην έχουν ακόμη παραδοθεί από τους ταχυδρόμους.
Σε ό,τι αφορά τους δυο τραυματίες, ο υπάλληλος της ελβετικής πρεσβείας, κατάφερε, τελικά, να αποφύγει τον χειρουργικό ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού, χάρη σε μια δύσκολη επέμβαση των Ιταλών γιατρών.
Ο δε εργαζόμενος της πρεσβείας της Χιλής, έχασε δυο δάκτυλα από την έκρηξη, και κινδυνεύει να πρέπει να αντιμετωπίσει μόνιμο, σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του μάτι.
Ιταλοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τον Tύπο, πιστεύουν ότι οι αναρχικές ομάδες, δεν μετρούν, συνολικά, περισσότερα από πεντακόσια μέλη σε όλη τη χώρα.
Αυτό όμως, επισημαίνουν οι σχολιαστές, δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο να εντοπισθούν.
Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, συνδέεται, δε, με άλλες, μικρότερες οργανώσεις, όπως την «Ταξιαρχία 20 Ιούλη», τους «Πυρήνες κατά του Κεφαλαίου», τη «Διεθνή Αλληλεγγύη» και την οργάνωση «Δεσμοφύλακες και κελιά».
Ο ιταλικός Τύπος υποβαθμίζει το θέμα της αναφοράς στην Ελλάδα, μιας και φαίνεται πως η οργάνωση έκανε αναφορά σε αναρχικές οργανώσεις άλλων χωρών, όπως του Μεξικό και της Αργεντινής.
Ακόμα και ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπάρχει σειρά ιταλικών αναρχικών οργανώσεων που διατηρούν σχέσεις με Έλληνες και Ισπανούς.
Σε σχόλιό της, η εφημερίδα Corriere della Sera τονίζει ότι «υπάρχει μια λειτουργική και ιδεολογική σχέση που ενώνει Ιταλούς, Έλληνες και Ελβετούς αναρχικούς. Ιταλοί, λοιπόν, ίσως σε συνεργασία με ξένα στοιχεία, αποφάσισαν να δράσουν σε μια στιγμή υψηλής έντασης. Διότι η ιταλική πολιτική κρίση, με τις σκληρές συγκρούσεις των περασμένων ημερών, μπορεί να θεωρηθεί ένα ιδεώδες σκηνικό».
Τα πακέτα-βόμβα στις πρεσβείες
Το πρώτο πακέτο εξερράγη στα χέρια του υπευθύνου αλληλογραφίας στην πρεσβεία της Ελβετίας. Ο 53χρονος άνδρας, ελβετικής καταγωγής, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και στα δύο χέρια.
Η ελβετική πρεσβεία βρίσκεται κοντά στο πάρκο Villa Glori, στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Ρώμης.
Τρεις ώρες αργότερα σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη παγιδευμένου πακέτου μέσα σε γραφείο στην πρεσβεία της Χιλής στη Ρώμη. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια ο εργαζόμενος που άνοιξε το δέμα.
http://www.tovima.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: