Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του ελληνικού λαού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας Μήνυμα ελπίδας

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010   Ελλάδα
Μήνυμα ελπίδας σε όσους περνάνε δύσκολα αυτά τα Χριστούγεννα έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, λέγοντας ταυτόχρονα πως έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ελληνικού λαού.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Είμαι αισιόδοξος γιατί ...γνωρίζω τις ικανότητες και τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού. Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και όλα θα πάνε καλά" δήλωσε ο κ. Παπούλιας. Χθες τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν η Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Προεδρική Φρουρά, το Χαμόγελο του Παιδιού, ο σύλλογος "Το Χοροστάσι", το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.
Κάλαντα στον πρόεδρο της Βουλής
Εορταστική ατμόσφαιρα χθες στη Βουλή, η οποία γέμισε με μελωδίες από χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχτηκε συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έψαλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Πρώτος, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του νησιού και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαούτου. Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Χοροστάσι" που έψαλαν κάλαντα από την Ήπειρο, φορώντας παραδοσιακές στολές.
Μετά προσήλθαν τα παιδιά από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "Victor Artant" - ΝΙΚΗ και τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τα οποία έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν και από το Σύλλογο Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και από τη χορωδία του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η αγκαλιά". Ο κ. Πετσάλνικος μοίρασε σε όλους γούρια για τη νέα χρονιά και τους ευχήθηκε "το 2011 να είναι γεμάτο στιγμές χαράς και ευτυχίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: