Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Καλή τύχη ! ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

orkomosia_1

Εκτός από ικανότητες που πρέπει να επιδείξει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, επιβάλλεται να έχει και την τύχη μαζί του, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου σχεδίου…

Το πρώτο «Καλλικρατικό» Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ορκίστηκε χθες το απόγευμα σε μια σεμνή τελετή που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σύνθεση του οποίου μετέχουν τρεις πρώην δήμαρχοι (Δημήτρης Βαϊνάς, Θωμάς Παπαδημητρίου και Γ. Μπογιατζης), εκτός του ότι αναλαμβάνει σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, καλείται να οργανώσει τον «Καλλικρατικό» Δήμο Κατερίνης, με τα δεκάδες χιλιόμετρα ακτών και με τα χιλιάδες στρέμματα ορεινού όγκου.

orkomosia_2Συνολικά 151 άτομα ορκίστηκαν (ο δήμαρχος, οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 109 των τοπικών διαμερισμάτων) και βέβαια πρόκειται για την πολυπληθέστερη τελετή ορκωμοσίας από καταβολής Δήμου Κατερίνης. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε ουσιαστικά τμηματικά, αφού τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, οι κ. Σαλπιστής, Ανανιάδης και Μάντζιος, έδωσαν πολιτικό όρκο.
orkomosia_3Για ιστορική στιγμή και τεράστια διοικητική αλλαγή στη δομή του Κράτους έκανε λόγο στην σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για καλύτερες μέρες που θα έρθουν, παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση, η οποία έχει αντίκτυπο και στα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Από θεσμοθετημένους πόρους για έργα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, εισπράξαμε orkomosia_4μόλις 911 χιλιάδες», είπε ο κ. Χιονίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα αγωνιστεί για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα όσα δικαιούται ο νέος δήμος μας.
Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία του, εξέφρασε την άποψη ότι για την σημερινή κρίση δεν φταίει η Αυτοδιοίκηση (όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν), αφού αυτή διαχειρίστηκε μόλις το 2,37% των εσόδων, ενώ κάλεσε όλα τα νέα μέλη του συμβουλίου να επιδείξουν ομοψυχία, αφού αυτή τη στιγμή χρειάζεται όλοι να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχουν τους στόχους.
orkomosia_5Ενωτικός παρουσιάστηκε και ο Νίκος Μηλιώτης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο αναλαμβάνει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί θα αγωνιστούμε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «ότι έγινε στο παρελθόν, έγινε και κρίθηκε στις εκλογές του Νοέμβρη», ενώ διαβεβαίωσε ότι τιμήσει την ψήφο των πολιτών από το πόστο που επέλεξαν για αυτόν.
orkomosia_6Μας περιμένει πολύ δουλειά και δύσκολη προσπάθεια, είπε ο Χρήστος Καραφουλίδης, ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του, εποικοδομητική θητεία σε όλα τα μέλη του συμβουλίου.
«Η πραγματικότητα, μας κάνει κατ’ αρχήν, απαισιόδοξους», είπε ο Νίκος Σαλπιστής, υποστηρίζοντας πως σε όποια Ευρωπαϊκή χώρα εφαρμόστηκε αντίστοιχη διοικητική μεταρρύθμιση, απέβη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αφού βοήθησε μόνο τους λίγους και δυνατούς.
«Αυτές οι μέρες προσφέρονται για ευχές, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη σκληρή πραγματικότητα», είπε ο Αντώνης Μάντζιος, σημειώνοντας πως τα προβλήματα των πολιτών είναι πολλά και έχουν να κάνουν με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητές τους.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: