Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Στον αέρα


Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει το μεσημέρι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπό την απειλή της άρσης..
στήριξης του, από τη ΝέαpsomiadisΔημοκρατία, αν σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται ο αδελφός του.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο πρόεδρος του κόμματος, είναι αποφασισμένος να «κόψει το δεξί χέρι» του νομάρχη Θεσσαλονίκης, απειλώντας τον ακόμα και με άρση της στήριξης που του παρέχει η Νέα Δημοκρατία, αν συμπεριλάβει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, Διονύση Ψωμιάδη.

Οι χθεσινές εξελίξεις, δημιουργούν ντόμινο αντιδράσεων στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και βέβαια στην Πιερία. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για σήμερα το μεσημέρι στις 12, σε κεντρικό ξενοδοχείο Θεσσαλονίκης με σκοπό να ανακοινώσει τους 7 αντιπεριφερειάρχες.
Η ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στην Πιερία, αφού θα ανακοινωθεί ο αντιπεριφερειάρχης για το νομό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του κ. Ψωμιάδη, θα είναι ο αντινομάρχης και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστογιάννης.
Παρόλα αυτά, μέχρι αργά χθες το βράδυ ο κ. Ψωμιάδης δεν είχε ανακοινώσει σε κανέναν εκ των ενδιαφερομένων για τη θέση τις ακριβείς προθέσεις του. Το βέτο του Αντώνη Σαμαρά, δεν αποκλείεται να ανατρέψει τα δεδομένα και τις τελικές επιλογές του κ. Ψωμιάδη, αφού είναι άγνωστο τι θα πράξουν οι μέχρι πρότινος ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας άρει τη στήριξή του, στον νομάρχη Θεσσαλονίκης.
Αν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιμείνει στην υποψηφιότητα του αδελφού του, η Νέα Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει και μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρός της, ότι θα άρει την στήριξη, αφού όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς «δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής».
Η ξαφνική ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας, για ένα ζήτημα που δεν είναι πρώτης πολιτικής προτεραιότητας, θεωρούν κάποιοι ότι είναι απλά η αφορμή που έψαχνε για να άρει την στήριξή της προς το νομάρχη Θεσσαλονίκης. Οι λόγοι, λένε κάποιοι, είναι βαθύτεροι και έχουν να κάνουν με τα ανοιχτά μέτωπα που έχει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη δικαιοσύνη, τα οποία ενδεχομένως θα αποτελέσουν την αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας για τον αντίπαλό του, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη Νέα Δημοκρατία, θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν δυσάρεστες εξελίξεις, όπως εκείνες με τον νομάρχη Καβάλας, όπου μόλις τον ανακοίνωσαν για υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, τέθηκε σε αργία από την Περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: