Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις του Δήμου Πύδνας στα σχέδια του Υπουργείου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010
Ζητά 94 στρεμ. για Θεραπευτικό Κέντρο για αξιοποίηση 330 στρεμ. στις Αλυκές
Συναγερμός” σήμανε.. στο Δήμο Πύδνας μόλις πληροφορήθηκαν, μέσω δημοσιεύματος αθηναϊκής εφημερίδας, πως η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου προτίθεται να εκποίηση έκταση 330 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή των Αλυκών Κίτρους, με σκοπό να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους. Ο Δήμαρχος Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης ήδη ετοιμάζει σχετικές επιστολές προς τον αρμόδιο υπουργό, με κοινοποίηση προς τους βουλευτές, όπου θα ζητά να προχωρήσει η εκποίηση της συγκεκριμένη έκτασης, μέρος της οποίας ζητά ο Δήμος Πύδνας με σκοπό να δημιουργήσει ένα πρότυπο θεραπευτικό κέντρο.

Όπως σημειώνει ο κ. Βασιλειάδης αυτό το διάστημα εκπονείται και η σχετική μελέτη για την αξιοποίηση των 94 στρεμμάτων της συγκεκριμένης έκτασης που ζητά ο δήμος. Τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Πύδνας αναμένεται να έχει συναντήση με τους βουλευτές του νομού Πιερίας, όπου θα τους αναφέρει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής Πύδνας για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου, ζητώντας τη στήριξή τους, ώστε η ΚΕΔ να μην προχωρήσει στην εκποίηση της έκτασης. Ο κ. Βασιλειάδης δηλώνει πως αν η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου παραχωρήσει τα 94 στρέμματα στο δήμο και αναπτύξει το πρότυπο θεραπευτικό κέντρο, η περιοχή θα πάρει μεγαλύτερη αξία και έτσι όταν θα προχωρήσει στην εκποίηση θα μπορεί να έχει περισσότερα έσοδα το ελληνικό κράτος.
Οι προθέσεις της ΚΕΔ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο σύμβουλος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου έχει στα χέρα του λίστα με 76 ακίνητα – φιλέτα, μεταξύ αυτών και στις Αλυκές του Κίτρους, τα οποία είναι στις προθέσεις της ΚΕΔ να αξιοποιηθούν.
Μάλιστα έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση της ΚΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών σε πρώτη φάση να ξεχωρίσουν τα 20 πιο ώριμα ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια θα ενοικιαστούν μέσω διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών με χρονικό ορίζοντα μέχρι και 50 ετών. Αν όλα πάνε καλά και η αξιοποίηση των ακινήτων προχωρήσει- βοηθούσης και της οικονομικής συγκυρίας- σύμφωνα με τα σχέδια της ΚΕΔ, το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να έχει ένα ετήσιο συνολικό εισόδημα περίπου 1 δισ. ευρώ. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι το 75% των εσόδων που θα εισπράττονται από τη μακρόχρονη ενοικίαση των ακινήτων θα πηγαίνει για τη χρηματοδότηση των στεγαστικών αναγκών του Δημοσίου, ελαφρύνοντας έτσι σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό από δαπάνες που καταβάλλει σήμερα.
Η έκταση στις Αλυκές Κίτρους
Πρόκειται για μια έκταση περίπου 330 στρεμμάτων η οποία έχει από την μια πλευρά πρόσωπο στην παραλιακή οδό, που συνδέει τις Αλυκές Κίτρους με τον Κορινό ενώ από το Βορρά συνορεύει με τα «τηγάνια» των Αλυκών, όπου κάθε χρόνο επισκέπτονται εκατοντάδες άτομα για να κάνουν λασπόλουτρα. Ο δήμος από αυτά τα στρέμματα ζητά τα 94 για να κάνει το σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο.(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: