Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Περιμένοντας… υπογραφή


sxoleio
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010  - Πολιτεία 

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η ίδρυση 16ου δημοτικού σχολείου στην Κατερίνη. Το υπουργείο ..Παιδείας ενέδωσε στις δικαιολογημένες πιέσεις των συνδικαλιστών δασκάλων, αλλά όλα εξαρτώνται από το εάν θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει την επιπλέον δαπάνη, το Υπουργείο Οικονομικών.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο, αναμένεται να φιλοξενηθεί σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο στη Νέα Ζωή, το οποίο ολοκληρώθηκε προσφάτως και πληρή τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για τη φιλοξενία μαθητών. Η ίδρυση του σχολείου, αποτελεί πάγιο αίτημα γονέων και δασκάλων, αφού θα αποσυμφορήσει το 5ο Δημοτικό Σχολείο, παρέχοντας υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευση στους μαθητές του. Αν δεν ιδρυθεί νέο σχολείο, το καινούργιο κτίριο κινδυνεύει να μείνει κλειστό, αν και έχει ολοκληρωθεί πλήρως με πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Στις αρχές του καλοκαιριού, αίσθηση προκάλεσε το θέμα που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η «Πολιτεία», σύμφωνα με το οποίο το νέο κτίριο δεν θα λειτουργούσε επειδή το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει νέες ιδρύσεις σχολείων,  μόνο για τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με Ευρωπαϊκά κονδύλια. Με την απόφαση του Υπουργείου να μην ιδρυθεί νέο σχολείο, διαφώνησε από την πρώτη στιγμή το Συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων του νομού, διαφωνία την οποία μετέφεραν στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στοπλαίσιο συνάντησης που είχαν μαζί της, κατά την παρουσία της υπουργού στο νομό μας για το Συνέδριο των Πρυτάνεων.
Η κ. Διαμαντοπούλου, είχε δεσμευτεί τότε οτι «θα το δει», αφήνοντας περιθώρια ελπίδας για επικράτηση της κοινής λογικής.  «Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα ιδρυθεί τελικά, αλλά μέχρι να υπογραφεί η απόφαση πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας οτι προσδοκά και στην πολιτική παρέμβαση των τοπικών βουλευτών, ώστε να τελειώσει η υπόθεση μια ώρα γρηγορότερα.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: