Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010
Αστεία πράγματα.
Αναγνώστης μου τηλεφωνεί και με ενημερώνει για τις ερωτήσεις μεγάλης εταιρίας δημοσκοπήσεων που.. διενεργεί γκάλοπ για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης στο δήμο Κατερίνης.
Ποιο είναι το αστείο; Ότι μπέρδεψαν τα μπούτια τους, τους υποψήφιους, τα πρόσωπα και τα πράγματα, τους δήμους και τους υποψηφίους.

Αλλιώς δεν εξηγείται η προχειρότητα να έχουν ερώτημα για τους υποψήφιους στο δήμο Κατερίνης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τον δήμαρχο Μεθώνης Κώστα Αβραμίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο.

Στην επισήμανση μάλιστα του ερωτηθέντα ότι αυτά τα πρόσωπα δεν ανήκουν στο δήμο Κατερίνης επέμεναν και δήλωσαν πως αυτά τα ονόματα τους δόθηκαν από την εταιρία.

Μ’αλλα λόγια να αγαπιόμαστε θα είναι τα αποτελέσματα των διεργασιών για την επιλογή προσώπων και σκεφτείτε ότι αυτά μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και χρίσματα.
Θα τρελαθούμε τελείως.

Ρε μπας και είστε βαλτοί όλοι;

Πάμε σε άλλο θέμα.
Έλαβα επιστολή αναγνώστη μέλους προφανώς του Δ.Σ.  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου σχετικά με την πρόταση εγκατάστασης στο χώρο των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου του συγκεκριμένου σχολείου.
Γράφει λοιπόν: «Βλέποντας αρκετούς φορείς την τελευταία περίοδο με δηλώσεις τους να διεκδικούν την χρήση του χώρου του παλαιού Νοσοκομείου Κατερίνης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πιερίας ότι σαν Σύλλογος Γονέων του 15 Δημοτικού σχολείου Κατερίνης έχουμε κάνει όλες της απαραίτητες ενέργειες εδώ και χρόνια για την ανεύρεση κατάλληλης στέγης για το σχολείο μας και τα παιδιά μας. Οι αρμόδιοι φορείς [Βουλευτές, Δήμαρχος, Νομάρχης] γνωρίζουν το πρόβλημα μας και ευελπιστούμε ότι θα πράξουν τα απαραίτητα για να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία που αναγκάζονται να παίρνουν καθημερινά τα παιδιά μας. Εκπροσωπώντας τριακόσια και πλέον παιδιά και τις οικογένειες τους ελπίζουμε ότι ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι φορείς να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους προς αυτούς».

Μήνυμα ελήφθη αγαπητέ μου.

Έλαβα και πρόσκληση από τον Πανίκα για τη συνέντευξη τύπου που σήμερα στις 12 θα δώσει για να παρουσιάσει τους 7 αντιπεριφερειάρχες.
Κοστούμι, γραβάτα και βουρ για Θεσσαλονίκη.
Ιδού και η πρόσκληση: «Ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Αριστοτέλης ΙΙ του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, με θέμα την ανακοίνωση υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Παναγιώτης Ψωμιάδης». 

Έχω κι άλλα νέα σήμερα. Έχω και απαντήσεις (δόξα σοι).
Με ενημέρωσαν λοιπόν οι αρμόδιες υπηρεσίες, μετά το χθεσινό σχόλιο αναγνώστη που φιλοξένησα στη στήλη μου αναφορικά με το ωράριο των ναυαγοσωστών τα εξής ενδιαφέροντα: «Οι ναυαγοσώστες σε όλη την Επικράτεια τελούν υπό τον έλεγχο των κατά τόπους Λιμεναρχείων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος ελέγχουν καθημερινά και σε διαφορετικές ώρες εάν οι ναυαγοσώστες εκτελούν τα καθήκοντά τους και μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.
Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, η περίοδος κατά την οποία οι ακτές πρέπει να διαθέτουν ναυαγοσώστες είναι από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου. Σε ο,τι αφορά το ωράριο εργασίας τους ορίζεται ρητώς ότι ξεκινά στις 10:30 και λήγει στις 17:30, εργάζονται δε 7 ημέρες την εβδομάδα.

Σαφέστατα, μπορεί κάποιος λουόμενος να κινδυνεύσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, όμως σίγουρα το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει φύλαξη των ακτών επί 24ώρου βάσεως, ούτε υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν με ανακοινώσεις που γίνονται από τους πύργους των ναυαγοσωστών ότι οι υπηρεσίες τους προσφέρονται συγκεκριμένες ώρες, ενώ διανέμονται και φυλλάδια με οδηγίες προς τους λουόμενους.

Φέτος, οι ναυαγοσώστες στην περιοχή μας (Ολυμπιακή Ακτή)απέτρεψαν 12 πνιγμούς, ενώ ετησίως κατά μέσο όρο διασώζονται περί τα 20 άτομα. Αξίζει να τονιστεί ότι στην περιοχή μας δεν έχει σημειωθεί κανένας πνιγμός, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Πιερίας.

Πολύ χαίρομαι για τη διαφώτιση, άρα εκείνο που μένει πλέον είναι να πιέσουν εκείνοι που νομοθετούν και ψηφίζουν στη Βουλή να συμπεριλάβουν μια διάταξη που να καλύπτει και με δεύτερη ή Τρίτη βάρδια τις ακτές μετά τις 17.30, αφού ως γνωστόν οι ακτές «σφύζουν από ζωή» μέχρι αργά το βράδυ τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αγαπητέ μου αναγνώστη πρέπει να εισαι ικανοποιημένος, διότι αν μη τι άλλο, πήραμε απάντηση.
Ευχαριστούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες παρακαλώ. Μην ξεχνιόμαστε.
 
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: