Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη της Έλενας Παπαρίζου στην «Ημερήσια» της Πιερίας

"Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010
Σας περιμένω στη συναυλία μου!
* Ελάτε να περάσουμε καλά μαζί με τους ONIRAMA το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της ..Κατερίνης
* «Ό,τι δεν έχεις είναι αυτό που δεν χρειάζεσαι», είναι η ατάκα των ONIRAMA που λατρεύω πιο πολύ, λέει η μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα
Σας περιμένω στη συναυλία μου, ελάτε να περάσουμε καλά μαζί με τους ONIRAMA, λέει η Έλενα Παπαρίζου μιλώντας χθες στην «Ημερήσια της Πιερίας», σε μια συνέντευξη που έδωσε για τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου «για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής»...
Η συναυλία θα γίνει στο εθνικό στάδιο Κατερίνης, στις 9:30 το βράδυ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ προπώληση (είναι περιορισμένα) και 20 ευρώ έξω από το γήπεδο.
Η Έλενα αναμένεται να παρουσιάσει ένα εκρηκτικό show με τραγούδια από όλη τη σταδιοδρομία της, από τις μοναδικές μπαλάντες «η καρδιά σου πέτρα», «υπάρχει λόγος», «είσαι φωνή», «μαζί σου», μέχρι τα απογειωτικά dance «πυροτεχνήματα», «mambo», «gigolo», «αναπάντητες κλήσεις» «Νο 1» κ.α.
Επίσης, για πρώτη φορά το κοινό θα απολαύσει ζωντανά πολλά τραγούδια από το νέο cd της «γύρω απ’ το όνειρο», από το οποίο ήδη έχουν ξεχωρίσει η δυνατή μπαλάντα «αν ήσουν αγάπη» αλλά και το απόλυτο hit του καλοκαιριού «ψάχνω την αλήθεια».
Οι ONIRAMA, οι πρίγκιπες της pop σκηνής αναμένεται να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τον μοναδικό τους τρόπο τραγουδώντας την «κλεψύδρα», τον «επαναστάτη», το «ό,τι δεν έχεις», το «κλείσε τα μάτια».
Οι ΟNIRAMA, πιο ώριμοι, πιο κατασταλαγμένοι, πιο ποιοτικοί από ποτέ, αναμένεται να παρουσιάσουν μαζί με την Παπαρίζου ένα πρόγραμμα βασισμένο στην μέχρι τώρα δισκογραφία τους αλλά και σε διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που αγαπήθηκαν από το νεανικό κοινό και όχι μόνο.
Μιλώντας στην «Ημερήσια» η Έλενα Παπαρίζου αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τους ONIRAMA καθώς επίσης και για τη μέχρι τώρα περιοδεία τους σε 15 πόλεις της Ελλάδας, που όπως λέει, πήγε πάρα πολύ καλά. Είναι, όπως ανέφερε, μια περιοδεία που συνεχίζεται παρά την οικονομική κρίση, πρόκειται για μια πολύ ακριβή παραγωγή που προσελκύσει χιλιάδες νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους.

Η συνέντευξη με την Έλενα Παπαρίζου

Ολόκληρη η συνέντευξη της «Ημερήσιας» με την Έλενα Παπαρίζου έχει ως εξής:

Έλενα, εσύ μαζί με τους ONIRAMA βρισκόσαστε προς το τέλος μιας μεγάλης περιοδείας ανά την Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι, με 20 σταθμούς, ήδη έχετε κάνει 15 συναυλίες, απομένουν πέντε συναυλίες, μαζί κι εκείνη της Κατερίνης, για να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των συναυλιών. Μέχρι στιγμής, πώς πήγε αυτή η περιοδεία;

Αυτή η περιοδεία, μέχρι στιγμής, πήγε δόξα τω Θεώ υπέροχα, έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία μαζί με τους ONIRAMA, είναι εκπληκτικοί, τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά μαζί και να πω ότι στενοχωριέμαι που η περιοδεία μας αυτή οδεύει προς το τέλος της.
Ελπίζω όμως να ανταμωθούμε ξανά στο μέλλον. Πραγματικά, άξιζε ειλικρινά ο κόπος γι αυτή τη συνεργασία.

Έλενα, γιατί επέλεξες τους ONIRAMA; Δένουν οι φωνές μεταξύ σας; Πώς πάει αυτή η φετινή συνεργασία;

Το 2007 που εγώ δεν δούλευα και ηχογραφούσα τον προηγούμενο δίσκο μου, εκείνη την εποχή οι ONIRAMA είχαν κάνει το μεγάλο μπαμ τους. Όλος ο κόσμος είχε παραμιλήσει μαζί τους. Διαπίστωσα λοιπόν ότι τα παιδιά του ONIRAMA είναι καταπληκτικά, έχουν τρομερό δέσιμο μεταξύ τους. Και συζητώντας με την παραγωγό μου της είχα πει ότι το 2010 θα ήθελα να κάνω κάτι πάρα πολύ ποπ, κάτι που δεν έχω ξανακάνει πιο πριν στη ζωή μου.
Έγινε λοιπόν στους ONIRAMA πολύ απλά η ερώτηση: «Παιδιά, θέλετε να κάνουμε μια περιοδεία μαζί»; Η απάντηση ήταν «ναι» και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα, εγώ μαζί τους σε μια περιοδεία με συναυλίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μαθαίνουμε ότι κάθε συναυλία σου με τους ONIRAMA είναι ένα εκρηκτικό show με τραγούδια από όλη τη σταδιοδρομία σου, ερμηνεύοντας κάποιες από τις μοναδικές σου μπαλάντες. Εσύ πώς θα χαρακτήριζες αυτές τις συναυλίες;

Είναι πολύ δυναμικές αυτές οι συναυλίες, με πάρα πολύ ποπ μουσική, φυσικά μιλάω για μια μεγάλη γκάμα ποπ μουσικής. Από μπαλάντες νανουρίσματος, από πιο ερμηνευτικές μπαλάντες, μέχρι ροκ και ροκ εντ ρολ κλπ.

Πώς πάει το νέο σου cd «γύρω απ’ το όνειρο»;

Δόξα τω Θεώ έχει πάει πάρα πολύ καλά, στα δισκοπωλεία έχει πουλήσει πάνω από 12.000 cd ενώ μαζί με τη Real που θα κυκλοφορήσει για να φτάσει πιο γρήγορα στην επαρχία, να ακούσει ο κόσμος, να ακούσει το κοινό, είχα πουλήσει πάνω από 130.000, επομένως, συνολικά έχει γίνει 11 φορές πλατινένιος ο δίσκος.

Να πάμε και στις επιτυχίες των ONIRAMA απ’ όπου, νομίζουμε, ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Κλεψύδρα», «Επαναστάτης», «Ό,τι δεν έχεις», «Κλείσε τα μάτια».

Τα περισσότερα τραγούδια καθένας τα λέει, τα τραγουδάει μόνος του. Υπάρχει όμως και συνεργασία επί της σκηνής μαζί και βέβαια δεν λέμε μόνο δικά μας τραγούδια αλλά και τραγούδια άλλων ερμηνευτών.

Πάντως, εμείς ως ακροατές των τραγουδιών τους αισθανόμαστε ότι αυτοί οι πρίγκιπες της pop σκηνής είναι πλέον πιο ώριμοι, πιο κατασταλαγμένοι αλλά και πιο ποιοτικοί από ποτέ. Έτσι δεν είναι;

Ναι έτσι είναι. Θέλεις να σου πω ποια ατάκα των ONIRAMA λατρεύω πιο πολύ; «Ό,τι δεν έχεις είναι αυτό που δεν χρειάζεσαι». Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η ατάκα, επειδή ακριβώς αυτό που δεν έχουμε είναι αυτό ακριβώς που δεν χρειαζόμαστε. Γιατί για ένα ακόμα κάτι παραπάνω που επιζητούμε, βρίσκουμε μπελάδες.

Είπες νωρίτερα ότι το πρόγραμμα παρουσίασης βασίζεται και σε διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που αγαπήθηκαν από το νεανικό κοινό και όχι μόνο.

Ναι, ερμηνεύουμε και κάποια τραγούδια που λέμε παρέα αλλά και ξένα τραγούδια

Έλενα, πες μας κάτι. Είναι αλήθεια αυτό που λέγεται στα μέσα ενημέρωσης ότι αυτές οι καλοκαιριάτικες συναυλίες σου μαζί με τους ONIRAMA αποτελούν την πιο ακριβή παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στα πλαίσια ελληνικής περιοδείας; Είναι έτσι; Ή είναι μια υπερβολή;

Επειδή δεν ξέρω τι παραγωγές έχουν κάνει οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει την πιο ακριβή παραγωγή. Πάντως, αυτή η παραγωγή που κάνουμε φέτος είναι πιο ακριβή από εκείνη που είχα κάνει το 2008, γιατί τότε είχαμε 38 άτομα συνολικά σ’ εκείνη την παραγωγή ενώ τώρα έχουμε 50 άτομα.
Βέβαια, αρχικά είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε μια πολύ ακριβότερη παραγωγή, όμως ενημερωθήκαμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να περιορίσουμε το αρχικό προβλεπόμενο κόστος. Αλλά αυτή η παραγωγή δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή του 2008. Η φετινή παραγωγή είναι διαφορετική από εκείνη που είχαμε κάνει πριν από δυο χρόνια.

Μίλησες προηγουμένως για οικονομική κρίση που «χτύπησε» και τη δική σας παραγωγή. Πόσο μέτρησε αυτή η οικονομική κρίση στην κρίση του κόσμου (σ’ αυτό που έκρινε ο κόσμος) ώστε να υπάρχει προσέλευση στις συναυλίες σου με τους ONIRAMA;

Το εισιτήριο δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ ακριβό για να δει κανείς ένα συγκρότημα και έναν καλλιτέχνη. Δηλαδή, με 20 ευρώ το άτομο νομίζω ότι κυλάνε πολύ όμορφα δυο ώρες διασκέδασης. Μέχρι σήμερα είχαμε αρκετό κόσμο.

Αν θυμόμαστε καλά, την προηγούμενη περιοδεία σου μάζεψες συνολικά 200.000 κόσμο.

Ναι, μαζέψαμε 200.000 κόσμο αλλά ήταν 30 οι συναυλίες ενώ φέτος είναι 20 οι συναυλίες. Και κάτι ακόμη. Άλλη η εποχή τότε, άλλη η εποχή σήμερα όπου υπάρχει οικονομική κρίση. Τότε κάναμε περισσότερες συναυλίες, τώρα λιγότερες.

Ποιο είναι το κοινό σου στις συναυλίες αυτές; Είναι βασικά νέοι ή έρχονται κι άλλοι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών.

Θα έλεγα ότι οι ηλικίες που έρχονται σ’ αυτές τις συναυλίες είναι από τεσσάρων ετών μέχρι και 80 ετών, όπως έχω δει. Οι κυρίες μεγαλύτερης ηλικίες φέρνουν και τα εγγόνια μαζί τους και κυρίως αυτός είναι ο λόγος που έρχονται οι κυρίες αυτές στις συναυλίες μου. Όλοι περνούν καλά στις συναυλίες, είναι μια οικογενειακή κατάσταση.

Εκτός από εσένα και τους ONIRAMA που ανεβαίνετε στη σκηνή, πλαισιώνεστε από μια ομάδα μουσικών και χορευτών, υπάρχουν κι εκείνοι οι συντελεστές που δεν φαίνονται, οι οποίοι όμως, απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, έχουν βάλει τις δικές τους πινελιές σ’ αυτό το υπερθέαμα.

Ναι, έτσι είναι. Πέρα απ’ αυτούς που φαίνονται, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν φαίνονται. Είναι είκοσι ακόμη άνθρωποι που στήνουν και ξεστήνουν τη σκηνή, τα φέρνουν και τα πάνε για να γίνουν αυτές οι συναυλίες. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή τους στις περιοδείες μας.

Έλενα, εμείς εδώ στην «Ημερήσια» να σ’ ευχαριστήσουμε που είχαμε την ευκαιρία για μια συνέντευξη πριν από την εμφάνισή σου στην Κατερίνη. Και να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία μέχρι το τέλος της φετινής σου περιοδείας.

Χάρηκα πάρα πολύ που είχα κι εγώ την ευκαιρία να μιλήσω με δημοσιογράφους της «Ημερήσιας της Πιερίας». Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα τα πούμε κι από κοντά στην συναυλία μου το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: