Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σε κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί ενόψει της ΔΕΘ "Είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε"

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 Τοπικά

Δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος
Την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων θεσμικού και οικονομικού.. χαρακτήρα διεκδικούν οι αστυνομικοί, ζητήματα τα οποία είναι χρονίζοντα όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Χρήστος Φωτόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους έτσι ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους αξιοπρεπώς.
Ο Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε για να φέρουμε σε πέρας μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον εργασιακό μας χώρο διότι δεν γίνεται και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουν και οι πολίτες, να υπάρχουν περικοπές στις δαπάνες για το αγαθό της ασφάλειας.
Βλέπουμε ότι οδηγείται πλέον η κατάσταση σε περικοπές για την λειτουργικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών για την υλικοτεχνική υποδομή και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και για εμάς τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, αλλά και για τους συμπολίτες μας που υπηρετούμε, διότι με ελλιπή μέτρα, χωρίς εφοδιασμό χωρίς υλικοτεχνική υποδομή δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του πολίτη.
ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Αναφερόμενος στα θεσμικά αιτήματα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αστυνομικών επεσήμανε πως μεταξύ άλλων είναι η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και η ανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. "Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι και αυτή η πανσπερμία των υπηρεσιών δεν συμβάλλει καθόλου στην παρουσία των συναδέλφων στο δρόμο, αλλά φυλάμε κτίρια.
Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος περιορισμός της γραφειοκρατίας γιατί και εμείς έχουμε γίνει ένα κομμάτι της γραφειοκρατίας. Η παρουσία της δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. είναι πολύ καλή όμως θα πρέπει να είναι σε ορθολογική βάση με στήριξη και των άλλων υπηρεσιών. Οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει δια βίου εκπαίδευση για τους συναδέλφους".
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε επιτυχημένη την θητεία του υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοίδη από τη προηγούμενη θητεία του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ωστόσο όπως υπογράμμισε τα πράγματα θα πρέπει να έχουν μια συνέχεια. "Υστερούμε στην παρούσα φάση εδώ και ένα χρόνο που δεν έχουμε δει νομοθετικό έργο. Ο υπουργός για πολλά ζητήματα έχει έτοιμο κάποιο πολυνομοσχέδιο όμως αυτό δεν έχει δοθεί σε διαβούλευση, και δεν έχει δημοσιοποιηθεί".
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει καταθέσει πρόταση για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ενόψει του Καλλικράτη και όπως ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται τώρα και όχι μετά τις εκλογές. "Δεν πρέπει να αφήσουμε και να περάσουν οι εκλογές, ή για τον οποιοδήποτε λόγο υπάρξουν οποιαδήποτε αποτελέσματα, γιατί στο χώρο μας και στη χώρα μας όλα προσμετρούνται με το πολιτικό κόστος. Προέχει αυτά τα ζητήματα να τα βλέπουμε πέρα από το όποιο κόστος πολιτικό ή μη για να μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη χώρα μας".
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: