Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010
Τρέχουν στην Αθήνα οι Πασόκοι να μεσολαβήσουν για το χρίσμα, γιατί οι επιτελείς έχασαν.. τη μπάλα. Και να’ταν μόνο αυτό; Κάποιοι ετοιμάζονται ν’απολογηθούν, γιατί μόλις τώρα κατάλαβαν τα λάθη, τα μεγάλα, τ’ασυγχώρητα.
***
Και τρέχουν να σώσουν την παρτίδα στρέφοντας όλοι πλέον τα βλέμματα στον Αμοιρίδη, αναγνωρίζοντας ότι σαν πρώτος βουλευτής με 9.500 σταυρούς στην Κατερίνη, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θα είχε και τον πρώτο λόγο και στο σχεδιασμό του Καλλικράτη και στις επιλογές των δήμων.
***
Όμως δυστυχώς τον έγραψαν καθότι λιγότερο αυλικός. Τώρα καλείται να βγάλει τα κάστανα απ’τη φωτιά και πιέζουν από κάθε κατεύθυνση να πάρει το σταυρό. Όμως ο κοντός δεν το’πε το ναι κι ας έφτασε το θέμα πολύ ψηλά.
***
Σε νευρική κρίση οι πασόκοι, κυρίως οι παράγοντες α’ βαθμού, δέχονται καθημερινά τα πυρά της βάσης για τους βραδυφλεγείς επιτελείς που κυριολεκτικά κόλλησαν.
***
Ας σέβονται τουλάχιστον την αγωνία όσων επίσημα έκαναν αιτήσεις υποψηφιότητας.
***
Βέβαια, εν αρχή ην το κόμμα και αυτοί ξέρουν. Κι αν αυτοί δεν ξέρουν, ρωτάνε και τους βουλευτές. Κι αυτοί βεβαίως προτείνουν ο,τι τους βολεύει. Δεν θα αφήσουν το δήμο χωρίς δικό τους άνθρωπο.
***
Κάποτε άκουσα, έλεγαν κάτι για συμμετοχική Δημοκρατία. Φαντάσθηκα κι εγώ ότι ή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα συμμετείχαμε σ’αυτό το νέο φρούτο. Ποιος σε ρωτάει εσένα καημένε Παναή, μια χειραψία που σου δίνουν ενίοτε και πολύ σου είναι.
***
Βέβαια, όταν μετά βασάνων πέσει το χρίσμα θα βγουν όλοι στα μικρόφωνα, ωσάν Ελσες Παπαδημητρίου να στηρίξουν τον εθελοντή, θα εκπέμψουν μήνυμα ενότητας και νίκης κι άντε κοροΐδα κομματόσκυλα και λοιποί φίλοι, πάρτε ραχούλες και βουνά για να γυρίσει ο ήλιος.
***
Ενόψει της προεκλογικής περιόδου και επειδή δεν αντέχω άλλους θεατρινισμούς, σκέφτομαι να πάω στα λουτρά. Δεν είμαστε για άλλες ψυχρολουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: