Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Στην κρίση απαντά με … DVD

BASIKO_1
Εντείνει την προβολή του νομού η ΝΕΤΠ Πιερίας, η οποία χθες παρουσίασε το νέο ντοκιμαντέρ του νομού, παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΤ οφείλει συνολικά 250 χιλιάδες ευρώ για την καμπάνια της από τα δύο προηγούμενα έτη
Η παρουσίαση του 30λεπτου ντοκιμαντέρ της Πιερίας, το οποίο ...θα προβάλλεται σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού, πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές για την τουριστική περίοδο που έρχεται, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν δυσοίωνες.

BASIKO_2Στη συνεδρίαση της ΝΕΤΠ Πιερίας, συμμετείχαν φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς και οι δήμαρχοι Πιερίων, Δίου, Κολινδρού, Πέτρας και Παραλίας, ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος Μεθώνης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας.
Σ’ αυτό που συμφώνησαν όλοι, είναι ότι θα πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση η προβολή της Πιερίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία η οποία έχει αντίκτυπο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι κυρίως ενισχύουν αυτήν την προσπάθεια.
Ανασταλτικός παράγοντας αποτελεί η ασυνέπεια του ΕΟΤ, ο οποίος οφείλει στη ΝΕΤΠ για τουριστική προβολή που έγινε τα περασμένα δύο χρόνια συνολικό ποσό 250 χιλιάδων ευρώ. «Ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε αυτά τα χρήματα, αφού οφείλουμε αρκετά χρήματα σε εταιρίες λόγω αυτής της δυστοκίας» σχολίασε ο νομάρχης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «εκτός από τα χρήματα που λιγόστεψαν» η ΝΕΤΠ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το γενικότερο αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας (στο βαθμό που αφορά το νομό μας), από τα γεγονότα που συνέβησαν τελευταία στην Αθήνα.
BASIKO_3Ουσιαστικά την τουριστική προβολή των δύο προηγούμενων ετών στήριξε από τον προϋπολογισμό της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΤΕΔΚ, οι δήμοι Κατερίνης, Λιτοχώρου, Μεθώνης και Κατερίνης, αλλά και το ΕΒΕ Πιερίας.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η ΝΕΤΠ έδωσε έμφαση στην προσέλκυση Ελλήνων τουριστών με οργανωμένη καμπάνια σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα σε γειτονικούς νομούς. «Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας», ανέφερε ο νομάρχης, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή μας έχει αποκτήσει έναν επιπλέον ανταγωνιστή, τη Βουλγαρία, η οποία έχει κάνει σοβαρές και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Στα θετικά της φετινής χρονιάς, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε την κατάργηση της βίζας για τους τουρίστες από FYROM και Σερβία.
Στην άσχημη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στους ξένους εστίασε και ο κ. Πανταλώνας ο οποίος είπε ότι ακόμη τα μεγάλα τουριστικά γραφεία δεν έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς ΕΟΤ για να ανατραπεί αυτή η εικόνα «διότι αν συνέβη κάτι, μια μέρα στην Αθήνα, δεν σημαίνει ότι συμβαίνει καθημερινά σε όλη την Ελλάδα».
«Τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό προσπαθούν να ανατρέψουν αυτήν την εικόνα», απάντησε η εκπρόσωπος του γραφείου του ΕΟΤ της Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνοντας πως οι προβληματισμοί των μελών της ΝΕΤΠ έχουν μεταφερθεί ήδη στην Αθήνα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των πρωτοβουλιών για την προσέλκυση τουριστών.
BASIKO_4«Έχουμε περάσει και χειρότερα» ανέφερε στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών κάμπινγκ κ. Παπαδημητρίου, θυμίζοντας ότι οι εποχή κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν πολύ πιο δύσκολη. Ο κ. Παπαδημητρίου, ζήτησε περισσότερη αισιοδοξία από όλους, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, καθώς και των τεσσάρων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων, διάρκειας 30 και 15 δευτερολέπτων.
Η συλλογή του τηλεοπτικού υλικού, όπως ειπώθηκε, διήρκησε έναν χρόνο, ώστε να καταγραφεί η Πιερία και στις τέσσερις οι εποχές του έτους. Έγινε κινηματογράφηση σε όλη την Πιερία και όλο το υλικό της κινηματογράφησης βρίσκεται στη διάθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.
Το ντοκιμαντέρ προς το παρόν είναι στην ελληνική γλώσσα και ετοιμάζεται ήδη η μεταγλώττισή του στις βασικές ξένες γλώσσες.
Το κόστος του νέου ντοκιμαντέρ, όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, ανέρχεται σε 12.500 ευρώ συν Φ.Π.Α.(
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: