Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Ερντογάν στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2010
Την πεποίθηση ότι η σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας θα έχει «διαφορετικό φινάλε», από τις προηγούμενες, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός...ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
υπενθύμισε ότι έχει έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας, αλλά αυτή τη φορά πιστεύει πως η επίσκεψή του θα αποτελέσει «αφετηρία για την αναρρίχηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε καλύτερη φάση».
Όπως χαρακτηριστικά είπε, θεωρεί ότι η επίσκεψή του αυτή «θα έχει διαφορετικό φινάλε». Δεν παρέλειψε άλλωστε να αναφέρει πως η τουρκική αποστολή αποτελείται από συνολικά 320 άτομα, μεταξύ των οποίων δέκα υπουργοί και τουλάχιστον 100 επιχειρηματίες.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή η επίσκεψή του να έχει καλά αποτελέσματα και «να ενισχύσει το κλίμα συνεργασίας, φιλίας και καλής γειτονίας», κάτι που και οι δύο λαοί το επιθυμούν.
«Παραμένουμε γείτονες, είμαστε γείτονες και πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας.
Μετά το τέλος των επαφών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στην Αθήνα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Τον Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, παρουσία αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά (ώρα 15:00).
Το απόγευμα (4:00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» η μεικτή συνεδρίαση των 17 Ελλήνων και Τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας, υπό την προεδρία των κ. Παπανδρέου και Ερντογάν.
Μετά τη συνέντευξη Τύπου (6:00 μ.μ.) θα ακολουθήσει το ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ (7:15 μ.μ.), πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ. Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που φέρνει μαζί του ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Το βράδυ (9:00 μ.μ.) ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ερντογάν και της συζύγου του.(ΒΗΜΑ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ  του Ερντογάν στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Δείτε το βίντεο..
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: