Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο κουνουποπόλεμος εξελίσσεται ομαλά

Το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη ξεκίνησαν από την ανάδοχο εταιρεία του έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό οι επίγειες επεμβάσεις, ώστε να ελεγχθεί η πρώτη γενεά κουνουπιών και .....να μειωθεί σημαντικά η όχληση, ενώ τα συνεργεία της εταιρείας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς φορείς για την καταγραφή και άμεση αντιμετώπιση τυχόν νέων εστιών κουνουπιών.

Η ενημέρωση των συμβαλλόμενων μελών για τις αρχικές ενέργειες του έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό, καθώς και για την πορεία υλοποίησής του μέχρι σήμερα, έγινε την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Πρώτης Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, στα γραφεία της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. ΟΤΑ.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, των δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων υλοποιείται το έργο, καθώς οι υπάλληλοι της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ που παρακολουθούν επιστημονικά το έργο και παρέχουν τεχνική και διοικητική στήριξη.
Στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών τρέχοντος έτους συμμετέχουν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 130.000 ευρώ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με 123.600 ευρώ και οι δήμοι της Πιερίας με 119.000 ευρώ.
Ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, αντινομάρχης Νίκος Μπουρονίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή εκτέλεση του έργου της προηγούμενης χρονιάς και για την έγκαιρη έναρξή του, τονίζοντας την ουσιαστική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, η οποία ενέκρινε επιπλέον πίστωση 40.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του έργου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του νομού αλλά και στη δημόσια υγεία.
Ανέφερε ακόμη ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν όλες οι παλαιότερες οφειλές των δήμων, κάτι το οποίο επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη διακοπή του προγράμματος.
Για την ώρα πάντως το πρόγραμμα συνεχίζεται και οι κάτοικοι του νομού μπορούν να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα κουνουπο-όχλησης εντοπίσουν στο τηλέφωνο 800-11-244 244 (χωρίς χρέωση), για να δρομολογηθεί άμεσα η αποτελεσματική αντιμετώπισή του από τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: