Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η τουριστική περίοδος άρχισε, αλλά το λιμάνι έχει το χάλι του!

Το Λιμενικό Ταμείο που έχει την ευθύνη-και τα όποια έσοδα-του λιμανιού της Παραλίας στοχοποιούν οι τουριστικοί φορείς της περιοχής, καταγγέλλοντάς το για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος του... λιμανιού γύρω και εντός του.

Όπως αναφέρουν οι διοικήσεις του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, τα προστατευτικά κάγκελα στη σκάλα του λιμανιού, αλλά και σε όλη την περιοχή, είναι σκουριασμένα και σάπια, ο φωτισμός είναι ελάχιστος ως ανύπαρκτος (μερικές φωτιστικές κολώνες τις πήρε αμπάριζα κι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της προστασίας της ακτής από τη διάβρωση), οι πλακοστρώσεις είναι σπασμένες τόπους-τόπους και βρώμικες, οι ελάχιστοι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται σχεδόν ποτέ και εκπέμπουν δυσάρεστη δυσοσμία (πού να πιάσουν και οι καλές ζέστες!) τα δένδρα είναι ακλάδευτα και παρατημένα στην τύχη τους, παγκάκια δεν υπάρχουν κι ο χώρος βόλεψε, όπως φαίνεται, και τους τσιγγάνους που τον έχουν μετατρέψει σε κατάλυμά τους.
Κάντε κάτι και σύντομα, λένε οι τουριστικοί φορείς, γιατί η τουριστική περίοδος άρχισε,
κι αν οι επισκέπτες αντικρίσουν αυτήν την εικόνα δεν πρόκειται να ξανάρθουν.
«Βιώνουμε μια κρίση, ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για εμάς και τον τόπο μας. Είναι θέμα επιβίωσης, των επιχειρήσεων της περιοχής. Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας αυτή την δύσκολη εποχή», αναφέρουν, περιμένοντας από το Λιμενικό Ταμείο και την πολιτεία να πράξουν τα δέοντα, όσο πιο γρήγορα γίνεται.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: