Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 14 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
AGANAKTHSH
… όταν η λαϊκή αγανάκτηση «κεντάει», με λόγια-σταυροβελονιά!....


Λουκέτο για ένα μήνα σε 60 επώνυμα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται, λέει, να βάλει το υπουργείο Οικονομικών για λόγους φοροδιαφυγής.
Πάλι απ’ τα … stage ξεκινά η κυβέρνηση!
Έτσι που το πάει, θα τελειώσει τη θητεία της και δεν θα προλάβει να βάλει χέρι στα καρτέλ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και βιομήχανους.


Μήπως τώρα, που μας έβαλαν το μαχαίρι (και το ‘μπηξαν ίσα να μην τα τινάξουμε) στο λαιμό με τα οικονομικά μέτρα, να κάναμε κι εμείς … στάση πληρωμών;
Να μην πληρώνουμε, φερ’ ειπείν, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δόσεις τραπεζών, ή κινητές τηλεφωνίες.
Και στα σούπερ μάρκετ να αφήνουμε στο ταμείο όσο πληρώνουν κι οι ευρωπαίοι (φασόλια γίγαντες 2,78 το μισό κιλό εμείς, 0,91οι κωλόφαρδοι οι Βρετανοί)!


«Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητάει πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει», είχε πει ο Αμερικανός συγγραφέας, Μαρκ Τουέιν.
Και να σκεφτείς ότι ο άνθρωπος πέθανε αρχές του 20ού αιώνα!


PARALIES_ANOIXTES
Αν για την εφαρμογή του νόμου περί κατεδάφισης αυθαιρέτων χρειάζεται να είναι παρών ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τότε τη βάψαμε στην Πιερία.
Και να ‘ρθει δηλαδή, πόσες μέρες πια να κάτσει, για να προλάβουμε να τα κατεδαφίσουμε όλα!


PSHFOFOROS
Μέχρι τώρα πληρώναμε ακριβά την ψήφο μας.
Τώρα θα την πουλήσουμε φθηνά.


PRASINO
Εξαντλητικός ο ρυθμός δουλειάς της αντιδημαρχίας Πρασίνου του δήμου Κατερίνης.
Από δενδροφύτευση σε δενδροφύτευση, από τοποθέτηση ανθοστηλών σε λουλουδοφυτεύσεις, από κουρά γκαζόν σε περιποίηση θάμνων οι άνθρωποι και … να ‘χουν κι από πάνω να μοιράζουν ποτιστήρια στους μαγαζάτορες του πεζόδρομου! Έλεος!
Ευτυχώς που ο Αντιδήμαρχος (όπως μας πληροφορεί το γραφείο τύπου) ευχαρίστησε τουλάχιστον τους υπαλλήλους του τομέα Πρασίνου για «την άρτια συνεργασία και τις προσπάθειες που καταβάλλουν να ανταποκριθούν άμεσα σε όλες τις αυξημένες υποχρεώσεις-αυτής της περιόδου αιχμής-για το Πράσινο».


Κυκλοφορεί στην πόλη:
Ποιο είναι το αγαπημένο συγκρότημα του δημάρχου;
Οι Tsopana Rave!


Μπορεί να μην κάνει πωλήσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ (όπως της Τζούλιας), αλλά το DVD της Πιερίας, αξίζει να το παρακολουθήσει κάποιος, αφού είναι βέβαιο ότι θα ακούσει κάτι που δεν ξέρει για το νομό μας.
Πραγματικές εικόνες από την Πιερία, επιλεγμένες μέσα από ένα τεράστιο σε όγκο υλικό, παρουσιάζουν την Πιερία (επιτυχώς) σαν έναν επίγειο τουριστικό παράδεισο.


Σε ακίνητα επενδύουν οι Ιταλοί πολιτικοί σύμφωνα με έρευνα που έκανε Ιταλική εφημερίδα.
Αν δείχνανε προτίμηση και στις offshore, τότε θα ταίριαζε γάντι το “ouna ratsa, ouna fatsa”

Δεν υπάρχουν σχόλια: