Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας Κατερίνης



Δελτίο Τύπου

Έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα


«Βγες από την καθημερινότητα

Μπες στη θέση ενός εθελοντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα»


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία μιας αποστολής μπαίνοντας στη θέση ενός εθελοντή από την Τετάρτη 26 έως την Κυριακή 30 Μαΐου στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας Κατερίνης.
Ένας κινητός ...
προσφυγικός καταυλισμός φτάνει στο κέντρο της πόλης καλώντας σας να ζήσετε για λίγα λεπτά ως γιατρός, τεχνικός ή νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και να γνωρίσετε τα διλήμματα, τις προκλήσεις και την ικανοποίηση μιας αποστολής.

«Μόλις έχετε περάσει τα σύνορα. Βρίσκεστε σε μια χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ολόκληρες οικογένειες τρέπονται σε φυγή από τα χωριά τους για να γλιτώσουν απ’ τις μάχες. Την τελευταία εβδομάδα περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη περιοχή που δεν έχει καμιά απολύτως υποδομή. Στον καταυλισμό ακούγεται ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι είναι στο δρόμο και καταφθάνουν. Άλλοι είναι απόλυτα εξουθενωμένοι, άλλοι άρρωστοι. Όλοι έχουν κάτι κοινό: δεν τους έχει απομείνει τίποτα πια. Εδώ αρχίζει η δική σας αποστολή. Από εσάς εξαρτάται η επιβίωσή τους!»
Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εθελοντές των αποστολών μας στα διάφορα σημεία του κόσμου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.
Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, βραβευμένες φωτογραφίες από το διεθνές πρακτορείο Magnum Photos, θα σας ταξιδέψουν στις αποστολές της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.


Η έκθεση ταξιδεύει σε εννέα πόλεις:

Μυτιλήνη
14-18/4– Κομοτηνή 21-25/4– Ξάνθη 28/4-1/5–Καβάλα 5-9/5–Θεσσαλονίκη 12-21/5
Κατερίνη
26-30/5- Λάρισα 2-6/6-Τρίκαλα 9-13/6-Αθήνα 16-22/6


 Ελάτε όλοι να ζήσετε μια εμπειρία χωρίς σύνορα

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης

10:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη


Με τη συνεργασία
IEK AKMH
Χορηγός Επικοινωνίας
Mega Channel

Με την υποστήριξη
DHL FREIGHT
ANEK LINES

Υπό την αιγίδα
Δήμου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: